понеділок, 30 грудня 2019 14:58

Росія перекинула у Чорне море ще один корабель

Росія перекинула у Чорне море ще один корабель
ВПК "Віце-адмірал Кулаков" 29 грудня зайшов у Чорне море. Фото: depo.ua

Росія перекинула у Чорне море великий протичовновий корабель "Віце-адмірал Кулаков" Північного флоту РФ.

Про це повідомив керівник моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко в Facebook.

"29.12.2019 – орієнтовно о 17:00 (київський час) до Чорного моря несподівано увійшов великий протичовновий корабель "Віце-адмірал Кулаков" (за класифікацією NATO – Udaloy class destroyer DDG) – проекту 1155 Північного флоту РФ.

Зверніть увагу, що цей корабель вийшов зі своєї головної бази в Сєвєроморську лише 3 грудня. Тобто його перехід до Чорного моря планувався цілеспрямовано, а не в ході виконання завдань поблизу Сирії", – зазначив він.

Клименко підкреслив, що "Віце-адмірал Кулаков" великий та швидкісний корабель, знатний розвивати швидкість 35 вузлів (65 км/год).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський корабель-розвідник біля узбережжя США влаштував небезпечні маневри

"Великі протичовнові кораблі (ВПК) проекту 1155 Udaloy найближчим часом перетворять на міні-крейсери. У Міноборони РФ прийнято принципове рішення про початок робіт із їх модернізації – передбачений монтаж універсальних пускових установок для пуску крилатих ракет "Калібр" та навіть гіперзвукових "Циркон".

Оновлені ВПК проекту Udaloy після модернізації офіційно перейдуть у клас фрегатів, і з водотоннажністю 7,5 тис. тонн стануть найбільшими кораблями такого класу в ВМФ РФ. Для порівняння, у новітніх фрегатів проекту 22350 типу "Адмірал Горшков" водотоннажність 5,4 тис. тонн", – розповів Клименко.

У вівторок, 24 грудня, до морського порту Одеси зайшов ракетний есмінець США USS Ross DDG71. Це тридцятий візит військового корабля НАТО в Чорне море в цьому році.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекинула у Чорне море ще один корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути