вівторок, 17 грудня 2019 11:24

Російський корабель-розвідник біля узбережжя США влаштував небезпечні маневри

Російський корабель-розвідник біля узбережжя США влаштував небезпечні маневри
cnn США: російський корабель-розвідник проводить хаотичні маневри поблизу узбережжя штатів Південна Кароліна і Флорида.

Російський розвідувальний корабель "Віктор Леонов" здійснює небезпечні маневри в міжнародних водах поблизу узбережжя штатів Південна Кароліна і Флорида.

Російський корабель-розвідник "Віктор Леонов" протягом останніх днів плив біля узбережжя Південної Кароліни та Флориди, заявив один із чиновників, додавши, що маневри корабля були визначені як "небезпечні", оскільки він не використовує ходові вогні в режимі малої видимості через погодні умови, і він не реагує на сигнали торгових суден, які намагаються встановити свій маршрут, щоб унеможливити аварії", - йдеться у повідомленні офіційних джерел США, передає CNN.

Посадовець заявив, що корабель-шпигун класу "Вишня" також займався "іншими хаотични-ми маневрами".

Офіційний представник берегової охорони США повідомив, що вони транслювали "Інформаційний бюлетень з морської безпеки", щоб попередити мореплавців у цьому районі про присутність російського корабля та його поведінку.

Також у ЗМІ зазначили, що "Віктор Леонов" регулярно з 2015 року патрулює у міжнародних водах вздовж узбережжя США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія в окупованому Криму випробовує ракети

"Російське судно також регулярно працює у Карибському басейні, включаючи Кубу, Тринідад і Тобаго. Присутність російського корабля біля узбережжя США відбувається на тлі планових відвідин у понеділок військово-морським есмінецем "Арлі Берк" порту Констанца (Румунія), що є частиною зусиль США щодо посилення присутності у Чорному морі та підтримки регіональних партнерів, зокрема союзника по НАТО - Румунії", йдеться у повідомленні.

19 листопада, в акваторії Чорного моря розпочалися навчання ВМФ Росії, в яких беруть участь понад десять кораблів і суден флоту та авіація.

В ході маневрів заплановано виконання ракетних і артилерійських стрільб.

Зокрема, до навчання залучено фрегат "Адмірал Ессен", малий ракетний корабель "Вишній Волочек", великий десантний корабель "Азов", морські тральщики "Турбініст" і "Ковровець", а також допоміжні судна.

Зараз ви читаєте новину «Російський корабель-розвідник біля узбережжя США влаштував небезпечні маневри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути