Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 13:34

Росія невдало відправила до Бразилії ракетні технології

Перехоплена уральськими митникам техдокументація, яку можна використовувати для створення зброї масового ураження, була призначена для Бразилії і відправлена з російського ракетного центру "КБ імені академіка В.П. Макєєва" (ГРЦ).

Раніше повідомлялося про порушення двох кримінальних справ по статті "незаконний експорт науково-технічної інформації, яка може бути використана при створенні зброї масового ураження". За відомостями ФТС, загальна вартість технічної документації складає 3,6 мільйона доларів.

Претензії до КБ імені Макєєва пов"язані з тим, що підприємство не заповнило митну декларацію, хоча воно має право вивозити документацію.

У КБ підтвердили вивіз ракетної документації до Бразилії. Помічник генерального конструктора Петро Болтаєв відзначив, що проблема з митницею буде врегульована. В той же час начальник управління міжнародної співпраці КБ імені Макєєва Олександр Флета взагалі нічого не чув про претензії митників.

На офіційному сайті КБ повідомляється, що підприємство "проводить роботу по вдосконаленню технічних і експлуатаційних характеристик бразильського ракетно-космічного комплексу з ракетою-носієм VLS-1", який застосовуватиметься при запуску супутників з космічного центру "Алькантара", пише газета "Комерсант".

Зараз ви читаєте новину «Росія невдало відправила до Бразилії ракетні технології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути