Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2007 15:41

Росія має намір збільшити свій вплив на світову енергетику

Роль Росії як надійного постачальника енергоресурсів в найближчі десять років не зменшиться, а з урахуванням зростання попиту і зниження пропозиції зросте.

Про заявив міністр промисловості і енергетики РФ Віктор Христенко, виступаючи в понеділок на конференції в рамках Усесвітнього енергетичного конгресу в Римі.

"Роль Росії як постачальника, я вважаю, підвищиться, тому що в найближчі десять років без вуглеродів не обійтися, і значення Росії не зменшиться, а з урахуванням зростання попиту і зниження пропозиції тільки зросте", - сказав він.

Христенко відзначив, що Росія є надійним постачальником як для європейських споживачів, так і для інших країн, оскільки жодного разу не зірвала виконання умов контрактів. "Контрактне право для нас свято", - запевнив російський міністр.

За його словами, надалі Росія буде активним учасником енергодіалогу в різних форматах між всіма учасниками ринку. При цьому, продовжив Христенко, тільки нафтою і газом енергетична сфера не обмежується. Міністр відзначив, що країна має намір активно розвивати як ядерну і гідроенергетику, так і її альтернативні види.

Сьогодні стало відомо, що Газпром назвав приблизну ціну на газ для Європи в 2008 році у розмірі 300 дол за тисячу кубометрів, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Росія має намір збільшити свій вплив на світову енергетику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути