Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2019 18:17

Росія готує масштабні кібератаки в Україні

Росія готує масштабні кібератаки в Україні
Росіяни розробили віруси для атаки кіберпростору України. Фото: Inosmi

Російські спецслужби готуються до проведення серії кібератак, націлених на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в Україні.

Для реалізації цих планів департамент кіберзахисту ВС РФ спільно з провідними науковими установами Росії розробив спеціальне програмне забезпечення - віруси нейтралізації і проникнення, зміни формату тощо, яке планується використовувати в кіберпросторі України. Цією операцією керує Генеральний штаб РФ, повідомив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Це програмне забезпечення має суто "хакерський" характер, а його окремі компоненти були придбані ВС РФ в грудні 2018 року за посередництва московського офісу "Лабораторії Касперського". Згідно з розробленою стратегією, на першому етапі, використовуючи спеціальні "хакерські програми", російська сторона прагнутиме "коригувати" процес підбиття підсумків президентської кампанії в Україні, синхронізуючи з масованою інформаційно-пропагандистською кампанією з формування громадської думки як в Україні, так і на міжнародній арені. Мета – заявити про "фальсифікації результатів" і "нелегітимність" проведених виборів", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія кожні 40 секунд кібератакує

Москва планує влаштувати в Україні масштабну дестабілізацію внутрішньополітичної обстановки на тривалий період.

Хакери, які скоріш за все, співпрацюють з Росією, нарощують зусилля для зриву виборів президента України за допомогою кібератак на сервери ЦВК та персональні комп'ютери працівників ЦВК. Кібер-зловмисники використовували заражені вірусом вітальні листівки, запрошення магазинів, пропозиції оновлення програмного забезпечення та інші шкідливі "фішингові" матеріали, призначені для крадіжки паролів і особистої інформації.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує масштабні кібератаки в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути