вівторок, 05 березня 2019 16:00

Росія кожні 40 секунд кібератакує

Росія кожні 40 секунд кібератакує
РФ кожні 40 секунд здійснює кібератаку на Україну. Фото: sobitie

Росія намагається вплинути на вибори 2019, здійснюючи кібератаки на міністерські комп'ютерні мережі та Центральну виборчу комісію.

"Кожні 40 секунд ми спостерігаємо спроби потрапити в наші міністерські комп'ютерні мережі, спостерігаємо кібернапади на Центральну виборчу комісію та інші відомства. Є втручання, яке стосується нашої критичної інфраструктури", - сказав глава МЗС Павло Клімкін в інтерв'ю "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Україні: ФСБ наказала бойовикам "обробити" жителів Донбасу

Він також зазначив, що блекаут протягом 5-7 днів перед виборами може повністю змінити результати голосування.

"Росія багато намагається зробити, щоб вплинути на вибори, і це стосується не тільки кіберпростору, дезінформації, не тільки блокування активів багатьох українців, політиків, журналістів, це разом з тим втручання в релігійні питання - спроби маніпулювати регіональними релігійними елітами. Якщо комусь хочеться зараз вивчити всебічність гібридного втручання - потрібно приїжджати в Україну", - додав Клімкін.

Хакери, які скоріш за все, співпрацюють з Росією, нарощують зусилля для зриву виборів президента України за допомогою кібератак на сервери ЦВК та персональні комп'ютери працівників ЦВК. Кібер-зловмисники використовували заражені вірусом вітальні листівки, запрошення магазинів, пропозиції оновлення програмного забезпечення та інші шкідливі "фішингові" матеріали, призначені для крадіжки паролів і особистої інформації

Зараз ви читаєте новину «Росія кожні 40 секунд кібератакує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути