субота, 11 червня 2022 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія діє як ІДІЛ" – політолог про рішення стратити воїнів іноземного легіону

"Росія діє як ІДІЛ" – політолог про рішення стратити воїнів іноземного легіону
Президент Росії Володимир Путін намагається підняти ставки, наголошує Олександр Антонюк. Фото: "Комментарии"

Рішення про страту трьох воїнів інтернаціонального легіону, який прийняли у квазіреспубліці Росії ДНР, – це терористичні дії. Кремль продовжує практики ІДІЛ та злочинів у Чечні. Так намагаються залякати Захід, щоб зламати єдність у підтримці України. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Антонюк.

"Росія – це країна-терорист. Колись ІДІЛ вбивав військових, яких захоплював в полон – перерізали їм горло. Подібний підхід був під час війни у Чечні також. Зараз з боку Росії це така демонстрація, щоб зламати підтримку інших країн та іноземного легіону", – говорить Антонюк.

Президент Росії Володимир Путін намагається підняти ставки, наголошує політолог.

"Розрахунок йде на те, щоб посольства держав, громадян яких захопили, звернулися до керівництва Кремля. А з іншого боку, там можуть сказати, що це начебто народні республіки і Москва нібито ні до чого. Хочуть повернути гібридність окупованих територій та принизити західні держави", – каже Антонюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червень буде важкий" - експерт пояснив, що значать бої за Сіверськодонецьк

Путін хоче зламати єдність Заходу у підтримці України, додає політолог.

"Намагається сказати, щоб західні країни не відпускали громадян, тому що їх відповідь буде отакою. Але людина, яка прийняла рішення йти на війну, усвідомлює, що її можуть вбити, взяти в полон, стратити. Попри намагання підняти ставки, це лише показує, якою терористичною державою є Росія. І це черговий доказ для Гаазького трибуналу", – наголошує Антонюк.

Захід має визнати так звані ДНР та ЛНР терористичними організаціями, додає політолог.

"Країни заходу повинні надавати важке озброєння, щоб ми могли боротися з ворогом. Інших варіантів бути не може. Тому що ці іноземці – добровольці. І вони вирішили піти воювати самостійно. Громадяни у світі, які розуміють із чим ми маємо справу, повинні тиснути на свої уряди щодо підтримки України", – говорить Антонюк.

Бойовики так званої ДНР "засудили" трьох воїнів іноземного легіону, які воювали за Україну. Смертний вирок "винесли" двом британцям Ейдену Асліну та Шону Піннеру, а також марокканцю Брагіму Сааудуну. Іноземні бійці опинилися в заблокованому росіянами Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «"Росія діє як ІДІЛ" – політолог про рішення стратити воїнів іноземного легіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути