Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 15:10

Росія дасть союзним державам $12 млрд

Росія дасть союзним державам $12 млрд
З початку лютого Росія пообіцяла видати союзним державам 3,5 мільярда доларів і 100 мільярдів рублів. Якщо Росія виконає свої зобов"язання в максимальному об"ємі, то це обійдеться Москві в 12 мільярдів доларів.

Москва готова надати кредит Білорусі на мільярд доларів на додаток до мільярда, вже виданого Мінську в листопаді 2008 року. Крім того, Білорусь претендує на кредит в 100 мільярдів рублів. Якщо раніше в Мінфіні заявляли, що навіть не розглядають таку можливість, то 3 лютого міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявив, що це питання опрацьовується. За словами держсекретаря Союзної держави Павла Бородіна, 100 мільярдів рублів Білорусь отримає в першому півріччі.

Росія також пообіцяла видати Кубі більше 350 мільйонів доларів, а Киргизії - безвідплатний грант на 150 мільйонів доларів, а також держкредит на 2 мільярди доларів. Бішкек отримає кредит на 300 мільйонів доларів у вигляді пільгового кредиту на 40 років під 0,75 відсотка з відстроченням початку платежів на сім років. Крім того, Росія зобов"язується протягом чотирьох років дати Киргизії кредит в 1,7 мільярда доларів. Москва також пообіцяла списати зовнішній борг Киргизії на 180 мільйонів доларів в обмін на 48 відсотків акцій заводу "Дастан", що виготовляє компоненти для торпед.

Крім того, до Москви приїхала делегація з Вірменії на чолі з президентом Сержем Саргсяном. При цьому раніше в російському уряді стверджували, що Вірменія звернулася до Москви за кредитом, проте конкретна сума не назвалася.

Видання також відзначає, що на саміті ЄврАзЕс, який пройде в найближчий день в Москві, обговорюватиметься створення Антикризового фонду з об"ємом коштів в 10 мільярдів доларів. Передбачається, що гроші для фонду дадуть Москва та Астана. На Росію має доводитися не менше 60 відсотків цієї суми.

За матеріалами "Коммерсант", "Ведомости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Росія дасть союзним державам $12 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути