четвер, 25 червня 2009 13:27

Росія через 20 років видобуватиме у півтора рази більше газу

Росія через 20 років видобуватиме у півтора рази більше газу
Максимальний рівень видобутку газу в Росії в 2030 році може скласти від 876 до 981 мільярда кубометрів. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на презентацію генеральної схеми розвитку газової галузі Росії, представлену главою департаменту нафтогазового комплексу Міненерго Віталієм Карагановим. У презентації також наголошується, що попит на газ на внутрішньому ринку цього року може досягти від 550 до 613 мільярдів кубічних метрів.

За словами Караганова, генеральна схема вже знаходиться на розгляді в уряді. Він додав, що схема повинна бути прийнята найближчим часом.

За даними Росстату, видобуток газу в Росії в 2008 році склав 663 мільярди кубометрів, збільшившись в порівнянні з попереднім роком на 1,6 відсотка. Експорт газу склав 174,3 мільярда кубометрів, або трохи більше 25 відсотків від загального видобутку.

У 2009 році газовидобування в країні почало знижуватись, що було викликане сильним падінням цін на вуглеводні на світовому ринку через глобальну кредитну кризу. У першому кварталі 2009 року об"єми видобутку газу в Росії скоротилися на 15 відсотків в порівнянні з аналогічним періодом минулого року

Росія видобуває газу найбільше в світі, випереджаючи в цьому списку США, Канаду та Іран. Основним виробником газу в Росії є "Газпром", який видобув більше 85 відсотків даного ресурсу в країні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія через 20 років видобуватиме у півтора рази більше газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути