понеділок, 19 березня 2018 16:46

Росія — це монархія. Експерти прокоментували перемогу Путіна

Росія — це монархія. Експерти прокоментували перемогу Путіна
18 березня в Києві правоохоронці не пускали до приміщення посольства Росії громадян РФ, які прийшли проголосувати. Там же представники проукраїнських організацій провели акцію проти проведення виборів президента РФ в окупованому Криму. Подібні акції були проведені біля будівель Генерального консульства РФ у Харкові, Одесі та Львові. Фото:ТСН

Майбутнє Росії після перемоги Путіна — похмуре. Ця країна не хоче працювати в системі ХХІ століття, де народи конкурують працьовитістю, вмінням вести підприємство.

Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів політолог Олександр Палій.

"Російський режим є супер-деструктивним для економіки і соціального розвитку. Він відбиває інтерес до підприємництва. За статистикою там лише три відсотки планують найближчим часом відкрити свою справу. В Європі або США ця цифра — 15-20 відсотків. Ініціатива людей загнана і зацькована, вони нічого не роблять і чекають чергової подачки від керівництва. Росія сильно відстає в економічному плані і цей розрив буде збільшуватись. Світова економіка зараз зростає на чотири відсотки за рік. А російська економіка з 2008 по 2017 рік, тобто за десятиліття, зросла лише на п'ять відсотків. Світ випереджатиме Росію. У зв'язку з тим, що РФ зараз свариться з усіма, вони не зможуть запозичувати технології на Заході, як це було раніше. Інші країни не зацікавлені, щоб Путін за їхні власні гроші цілився у них ракетами. Це шлях економічної і соціальної деградації", - пояснив експерт.

"Росія - це така держава, де хан обирає підданих, а не піддані — хана. Якщо Путін захоче назватися царем, або призначити собі 10 термінів, так і буде, - зауважив політолог. - Вони ж вже змінили термін президентства з чотирьох на шість років.

Наступником Путіна може бути хто завгодно. До реальних виборів це не має жодного відношення. Медведєва ніхто не знав у Росії до того, як його призначили наступником Путіна. За допомогою телевізора там можна будь-кого поставити президентом".

"Путін вже стільки начудив, що не може просто відмовитись від влади. Йому лишається тільки чіплятися. Це інстинкт самозбереження. Росіяни люблять на колишнього володаря вішати всі свої гріхи. Він розуміє, що так само буде і з ним", - додав Олександр Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світові лідери не привітали Путіна з перемогою

Політолог Тарас Загородній вважає, що навіть якби Путін хотів вести більш агресивну політику, він не має для цього ресурсів:

"Ніякого нового озброєння у них немає. Це розробки 50-60 років минулого століття. Як в'їдливо помітили американці "ми знаємо про вашу ракету, але вона ще не літає". Це просто "лякалки", вистава перед Заходом.

Стосовно України, Путіну немає сенсу застосовувати такі сили. Ми — не Сирія, у нас є системи ППО, які можуть збивати російські літаки, в разі необхідності. Якщо Росія спробує показати зуби, їх одразу чекатимуть нові санкції, аж до нафтового ембарго. Але не думаю, що до цього дійде. Путін розуміє, що Росія готова була грати в "Новоросію" з тезисом, що вони не причетні до цього, і Захід періодично закривав на це очі. З розрахунку на те, що це реальна війна Росії проти України, без регулярних військ вже важко буде щось робити. А в такому випадку санкції неминучі. У них немає сил. Надірветься Росія, якщо в кільці санкцій ще й вестиме кілька локальних конфліктів", - говорить він.

"Росія — це монархія і в будь-якому разі вона не може мати кількох керівників.

Важко сказати, хто буде наступником Путіна, але за тими настроями, що зараз панують в Росії, скоріш за все це буде силовик. Людина, яка продовжуватиме агресивну політику", - додав Тарас Загородній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували список країн, які не визнали вибори РФ у Криму

З перемогою Путіна на Росію чекає ще більше закручування демократичних гайок, посилення авторитарності режиму — пояснює політичний експерт Віктор Таран.

"Його оточення вже зробило заяви, що вони планують вкладати гроші в армію, модернізацію ядерного озброєння. Це означатиме, що Росія і далі ставатиме країною — ізгоєм.

Поведінка Росії щодо України поки не буде змінюватись. Вони будуть очікувати, хто переможе на наших виборах 2019 року. Якщо це будуть умовно проросійські сили, наприклад, Опозиційний блок або партія Рабіновича, Росія намагатиметься домовитися з ними.

Зміни до виборчого законодавства у них можуть бути прийняті шляхом всенародного голосування. В історії є чимало прикладів, коли диктатор отримував широкі повноваження шляхом референдуму.

Наступником Путіна може бути хто завгодно, він може поставити будь-яку людину. Але все одно це буде уособленням домовленостей олігархів з КГБістами, яким по суті є і сам Путін", - говорить Віктор Таран.

За результатами підрахунку 99,81% голосів на виборах президента Росії-2018 перемогу здобув чинний очільник РФ Володимир Путін.

За Путіна свої голоси віддали 76,67% виборців, а це понад 56 мільйонів росіян. На другій позиції Павло Грудінін – у нього 11,79% голосів виборців.

У лідера ЛДПР Володимира Жириновського – 5,66%, у Ксенії Собчак – 1,67%, в лідера партії "Яблоко" Григорія Явлінського – 1,04%.

Явка на виборах президента Росії становила 67%.

Україна не визнаватиме результати президентських виборів, які Росія провела в анексованому Криму. Окрім того, Україна введе санкції проти осіб, причетних до організації цих виборів.

Зараз ви читаєте новину «Росія — це монархія. Експерти прокоментували перемогу Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути