понеділок, 19 березня 2018 12:09

Світові лідери не привітали Путіна з перемогою

Світові лідери не привітали  Путіна з перемогою
Світові лідери США і Євросоюзу не привітали Володимира Путіна з перемогою на виборах. Фото: kasparov.

Лідери США та країн Євросоюзу не привітали Володимира Путіна з перемогою на виборах президента Росії. Дональд Трамп не тільки не надіслав поздоровлення, але і нічого не написав на своєму Twitter.

Також Путін не отримав привітань від лідерів Німеччини, Франції, Польщі, Люксембургу, Австрії та інших країн ЄС. Не відреагував на результати Путіна і президент України Петро Порошенко, який зазначив незаконність проведення "виборів" у окупованому росіянами Криму, повідомляє "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб Путіну мій голос не дістався!" - журналіст розвінчав "масову підтримку" в Криму

Незважаючи на відсутність офіційного оголошення центральної виборчої комісії, із перемогою на виборах Путіна вже привітали Китай, Сербія, Венесуела, Куба, Болівія, а також глави Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Молдови і Таджикистану.

Першим свою телеграму надіслав президент Сербії Олександр Вучич, він побажав Путіну "і далі рішуче вести країну чітко визначеною дорогою прогресу, на благо всіх громадян".

Китайський лідер Сі Цзіньпін, який отримав право на довічне правління, у привітанні назвав безпрецедентно високим рівень відносин між Москвою і Пекіном.

За даними ЦВК РФ, кандидат у президенти Росії Володимир Путін побив рекорд підтримки за весь час участі у виборах, отримавши 49,6 мільйона голосів виборців або 76,47% після обробки 92,22% протоколів.

Зараз ви читаєте новину «Світові лідери не привітали Путіна з перемогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути