Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2007 12:36

Російськомовні іноземці отримають пільги під час вступу до вузів Росії

Російськомовні громадяни матимуть преференції під час вступу до російських вузів, філіали яких відкриваються за кордоном, заявила у вівторок на конференції із статусу російської мови за кордоном помічник президента Росії Джохан Полієва. "У вас є великі можливості за квотами в цих вузах, ви можете тут вимагати своє", - сказала вона.

Згідно з словами Полієвої, співвітчизники, що проживають в інших країнах, можуть звертатися в Міністерство освіти і науки Росії в російських посольствах.

В даний час є "серйозні запити" з країн ближнього зарубіжжя на відкриття філіалів відомих російських вузів. "Останнім часом стали цікаві політехнічні вузи, цікаві вузи, пов"язані з природно-науковими дисциплінами", - повідомила вона. Крім того, як заявила Полієва, на користь зміцнення позицій російської мови за кордоном "в цілому працюють наші людські контакти, контакти творчих еліт".
Полієва нагадала, що на останньому засіданні Ради голів урядів СНД, який пройшов 25 травня в Ялті, були прийняті ряд угод в гуманітарній сфері, зокрема у сфері освіти, передає РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Російськомовні іноземці отримають пільги під час вступу до вузів Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути