середа, 11 липня 2007 12:13

Російсько-британські відносини припиняться через Лугового

Міністерство закордонних справ і справ Британської співдружності Великої Британії має намір наступного тижня подати на розгляд британського парламенту повний звіт про відмову Росії в екстрадиції до Великої Британії росіянина Андрія Лугового, підозрюваного у вбивстві колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

До звіту буде доданий список сфер міждержавної співпраці, в яких цю співпрацю пропонується припинити.

Постраждати можуть російський-британські зв"язки в галузі освіти, торгівлі, домовленостей у соціальній сфері та навіть обміну інформацією для боротьби з тероризмом.

Перед своєю відставкою прем"єр-міністр Великої Британії Тоні Блер заявив, що британські інвестори підуть з Росії, якщо країна не поважатиме загальновизнані на Заході свободи і правила. Серед домовленостей у соціальній сфері можна пригадати договір про взаємне надання екстреної медичної допомоги громадянам Росії у Великій Британії і британським підданим в Росії.

У вівторок британський уряд повідомив про неприйнятність відмови Москви щодо екстрадиції Лугового до Британії, а також про небажання брати участь в судовому процесі проти Лугового на російській території, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Російсько-британські відносини припиняться через Лугового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути