Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2007 15:09

Російський журналіст попросив політичного притулку в Україні

 
Журналіст російської "Нової газети" Олександр Косвінцев попросив політичного притулку в Україні, повідомила прес-служба Львівської обласної ради з посиланням на самого журналіста, який зараз знаходиться у Львові.

Косвінцев звернувся у львівське відділення міграційної служби. Він заявив, що залишив територію Росії через переслідування з боку правоохоронних органів. "Це пов"язано з моїми розслідуваннями про злочинну діяльність кемеровського губернатора Амана Тулєєва" - цитує Косвінцева прес-служба облради.

Згідно з повідомленням, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник висловив готовність зустрітися з російським журналістом і сприяти в отриманні політичного притулку.

"Після ознайомлення з його статтями в російській пресі, стає зрозуміло, що корумпована російська влада вирішила покарати незалежного журналіста. Ми знаємо про реальний стан справ з свободою слова в Росії і тому готові допомогти російському журналістові" - сказав Сеник.

Нагадаємо, що у 2002 році троє громадян Білорусі просили політичного притулку в Україні, проте їм у цьому відмовили, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Російський журналіст попросив політичного притулку в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути