Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 09:22

Російський генерал Власов перш ніж застрелиться залишив передсмертну записку

Джерело в Міноборони РФ розповіло про нові подробиці в справі про самогубство тимчасово виконуючого посаду начальника Служби розквартирування і облаштування міністерства оборони РФ генерал-полковника Віктора Власова.

Перед тим, як застрелитися, Власов все-таки написав передсмертну записку. З нею ознайомилися черговий офіцер і черговий лікар поліклініки Генштабу: саме вони першими опинилися після фатального пострілу в кабінет генерала-смертника, пише газета "Московский корреспондент".

Проте зі свідків узято підписку про нерозголошення службово-слідчої інформації. Тому ніхто точно не знає про зміст передсмертного послання. Хоча офіцер СРІО стверджує, що записка пояснювала саме службові мотиви відходу з життя Власова, інакше б справа про самогубство була заведена за іншою статтею. А вона, як відомо, заведена саме за ст. 110 КК РФ ( "Доведення до самогубства"). Зараз слідчі військово-слідчого управління при Головній військовій прокуратурі, працюючи в Міноборони і допитуючи офіцерів і службовців відомства, з"ясовують саме це питання: хто ж довів Власова до самогубства?

Як стверджує видання,  подейкують, що відразу після трагедії деякі вищі чини з оточення міністра оборони хотіли приховати факт суїциду Власова. Готувалася версія про те, що він помер від обширного інфаркту. Але приховати дійсні факти їм все ж таки не вдалося.

Факт самогубства генерала повідомили пресі відразу декілька незалежних джерел. Не погодилися з легендою про серцевий напад у Власова і представники Головної військової прокуратури. Зараз справа генерала Власова перебуває на контролі Адміністрації президента країни, а прокурорський-слідчі дії організовуються і здійснюються в Міноборони за особистої участі головного військового прокурора Сергія Фрідінського. Він одним із перших приїхав на місце самогубства Власова і наказав виставити озброєну охорону біля його кабінету. Після ретельної перевірки кабінет Власова опечатано. На все службове листування Власова також накладено арешт, і воно ретельно перевіряється.

При цьому серед генералітету вже сформувалася стійка думка, що саме активні дії радників і висуванців з числа земляків глави військового відомства стали головним спонукальним мотивом суїциду Власова, пише "Независимая газета".

"Власова "пітерці" просто з"їли. Їм була на руку смерть генерала", – наводить видання слова одного з офіцерів СРІО. За його інформацією, замість Власова наказом міністра оборони виконуючим обов"язки начальника СРІО призначена цивільна людина – найближчий "соратник і друг Сердюкова" Леонід Сорокко.

Джерело газети в Міноборони стверджує, що Сорокко, який раніше був гендиректором пітерської будівельної фірми, а також інші земляки Сердюкова – Лев Вінник і Олександр Горубнов (обидва у минулому топ-менеджери крупних петербурзьких компаній) розробляють нову програму приватизації закріпленого за МО РФ рухомого й нерухомого майна.

За задумом "пітерців", активи Міноборони поділять на ті, які необхідні армії, й ті, які можна реалізувати на ринку. Причому ця програма мала бути затверджена урядом і мати силу закону, пише газета.

Проте, як відзначає її джерело, часу на реалізацію цього проекту залишається зовсім мало, оскільки немає гарантії того, що Сердюков залишиться главою відомства після президентських виборів і формування нового складу уряду.

Саме незгоду з такою перспективою розвитку подій видання називає можливою причиною того, що Власов перед самогубством написав рапорт про відставку. У нім він нібито обґрунтував свої наміри тим, що не справляється з обов"язками. Але офіцери СРІО вважають, що рапорт був написаний на знак незгоди з політикою приватизації, яку проводить Анатолій Сердюков.

Нагадаємо, що офіційно основною версією самогубства Власова слідство називає особисті мотиви.

Зараз ви читаєте новину «Російський генерал Власов перш ніж застрелиться залишив передсмертну записку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути