вівторок, 10 лютого 2009 20:23

Російський газ для Європи значно подешевшає

Російський газ для Європи значно подешевшає
Заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв в інтерв"ю американській газеті The Wall Street Journal Europe, що виходить в Євросоюзі, запевнив країни ЄС в тому, що в поточному році відбудеться "скорочення - на 32% - ціни російського газу, що поставляється Старому Світу. В результаті "Газпром" поставлятиме в нинішньому році в ЄС газ за ціною $280 за тисячу кубічних метрів. У 2008 році ця ціна склала $409. При цьому відбудеться скорочення - відразу на 5% - до 170 млрд. кубометрів - об"ємів експортних постачань "Газпрому" в ЄС.

Видання вказує, що в нинішньому році у зв"язку зі зменшенням попиту російський холдинг буде вимушений скоротити видобуток газу. Проте фахівці "блакитного гіганта" не розкривають ці дані, підкреслює The Wall Street Journal Europe. Проте Медведєв заявив, що "ми не вироблятимемо і не продаватимемо газу більше, аніж це вимагає ринок. Ми не маємо на меті дати об"єми".

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Російський газ для Європи значно подешевшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути