Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 16:34

Російські солдати носитимуть блакитні шорти та бейсболки

Російські солдати носитимуть блакитні шорти та бейсболки
Введення нової армійської форми одягу дозволить російським військовослужбовцям носити бейсболки та шорти. Полегшений костюм для жарких районів створений в ясно-блакитному кольорі та призначений для носіння всіма категоріями військовослужбовців, повідомили в Міноборони.

Костюм складається з куртки прямого крою, брюк, шортів та бейсболки. За словами представника міністерства, літні польові костюми нової конструкції виготовляються з бавовняно-поліефірної тканини типу "ріп-стоп", що має високі характеристики стійкості до розриву та стирання.

"В процесі створення нової військової форми були використані вітчизняні матеріали, схожі на світові аналоги, а сама форма виготовляється із застосуванням найсучасніших технологій", - сказав співбесідник.

Нова форма складається з куртки прямого крою, брюк, шортів та бейсболки

Польове взуття буде черевиками з високими гомілками з м"якої гідрофобної шкіри з гумовою полегшеною литою підошвою і антибактеріальними устілками. "Онучі у військах більше використовуватися не будуть, вони можуть застосовуватися в окремих випадках для виконання певних завдань", - сказав військовий.

Верхній одяг виготовляється з використанням російських камвольних тканин і поліефірних волокон, що додає формі властивості нем"ятості та підвищує її стираність. "Подібна тканина має брудовідштовхувальну тефлонову обробку, що сприяє збереженню охайного зовнішнього вигляду військовослужбовця в період всього терміну експлуатації верхнього одягу", - відзначили в міністерстві.

Форма камуфляжу шиється з тканини із застосуванням мембранних матеріалів і легких синтетичних високоякісних утеплювачів. "Для більшості категорій військовослужбовців камуфляж виготовляють з тканин з використанням в якості утеплювача матеріалу типу "холофайбер", - сказав представник Міноборони.

Він також повідомив, що під час виготовлення шерстяного пальта для офіцерів-чоловіків використовуються драп і сукно із вмістом до 90% шерсті, а для жінок-військовослужбовців вони складаються з шерсті на 100%, при цьому матеріал значно полегшений.

"Спеціально для представників ВМФ з урахуванням сучасного світового досвіду розроблений єдиний за конструкцією та зовнішнім виглядом спеціальний теплий костюм (куртка і брюки) з синтетичної водотривкої тканини та знімного утеплювача з натурального хутра або синтетики", - сказав співбесідник агентства.

"Створений і спеціальний костюм і для підводників з легких бавовняних тканин, що забезпечує максимальну свободу дій військовослужбовців в обмеженому просторі", - сказав представник відомства.

За матеріалами "Інтерфакс", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Російські солдати носитимуть блакитні шорти та бейсболки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути