пʼятниця, 14 грудня 2007 20:17

Російські хакери створили кібер-коханця

Комп"ютерна програма Cyberlover з Росії небезпечна для інтернет-користувачів, попереджає австралійська компанія РС Tools, яка займається виготовленням антивірусного забезпечення.

Хоча РС Tools чекає швидкого розповсюдження програми за межі рунета, російські експерти скептично відносяться до можливостей подібних програм, підкреслюючи, що їх легко розкусити.

Програма-робот Cyberlover видає себе за живу людину, заманюючи відвідувачів чатів в приватні бесіди, і виманює у них особисту інформацію: фотографії, електронні адреси, телефони.

Одночасно Cyberlover може спілкуватися з 10 жертвами, прикидаючись або спекотним чоловіком, або темпераментною жінкою, запрошуючи відвідати різні сайти.

Створила Cyberlover російська компанія Botmaster, яка, згідно з рекламою на її сайті, спеціалізується на розробці програм для масової розсилки повідомлень на форуми і гостьові книги.

На сайті програми "автоматичного, автономного знайомства" розробники обіцяють, що користувач зможе вибрати "сценарій спілкування" (з чоловіками або з жінками розмовлятиме програма) і отримувати дані про те, як далеко просунулося спілкування із співбесідником.

В процесі спілкування програма створює досьє на тих інтернет-користувачів, з якими розмовляє, повідомляє Mignews.com.

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери створили кібер-коханця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути