середа, 28 серпня 2019 17:30

Родина юристів розповіла, як організувала туристичний проект
10

У кінці туру проводять квести для учасників
Фото: Надано Тетяною Личко
Вартість одноденного туру від 450 грн
Групу на першу екскурсію зібрали за тиждень
Влаштовують пікніки на природі з дегустацією продукції місцевих виробників

Для організації одноденних подорожей до сусідніх міст не треба багато грошей. Найбільша інвестиція – час організаторів. Треба продумати маршрут, домовитись із перевізником, екскурсоводом, кафе, про проведення дегустації чи майстер-класу. Для кожної подорожі треба оформлювати окрему страховку на учасників. Гроші на попередні витрати можна взяти з передоплати за тур, що переводять на картку охочі поїхати на екскурсію.

Про це Gazeta.ua розповідає 25-річна Тетяна Личко з Сум. Вона з чоловіком Олександром у травні 2019-го заснувала туристичний проект VseSvoe. Подружжя працює юристами та у вільний від роботи час організовує екскурсії до сусідніх міст. Там знайомлять із цікавими місцями та місцевими підприємцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донеччанка навчає жінок самообороні

"Із чоловіком любимо подорожувати. Часто на вихідних їздили до різних місць на Сумщині. Потім почали розповідати про них друзям, - ділиться Тетяна. - Запросили взяти участь у проекті Української соціальної академії, де допомагали розробити соціальний бізнес. Вирішили показати іншим цікаві місця рідного краю та місцевих підприємців. Не обов'язково їхати кудись за кордон, щоб цікаво та гарно відпочити".

Автор: Надано Тетяною Личко
  Групу на першу екскурсію зібрали за тиждень
Групу на першу екскурсію зібрали за тиждень

Для початку створили сторінку у соціальній мережі VseSvoe. Витратили 20 доларів на рекламу першого промо-туру. Це була подорож до Національного історико-культурного заповідника "Качанівка" на Чернігівщині. Для групи з 20 осіб там влаштували дегустацію крем-меду.

"Укомплектували групу за тиждень, і потім ще телефонували охочі поїхати. Самі не очікували, що так швидко зберемо людей. Це була переважно молодь 30 років. Хто з подружкою їхав, хто з дружиною, - згадує Тетяна. - Перший тур рекламували у маршрутках. Але виявилось, що це не ефективно. Зараз взагалі не витрачаємо грошей на рекламу. Вже є постійні клієнти, які не один раз із нами їздили".

Автор: Надано Тетяною Личко
  Влаштовують пікніки на природі з дегустацією продукції місцевих виробників
Влаштовують пікніки на природі з дегустацією продукції місцевих виробників

Вартість кожної з екскурсій розділяють на декілька пакетів: "стандарт" і "усе включено". Перший коштує приблизно 450 грн, що складається з проїзду, страховки, екскурсії. У другому додатково організовують харчування з ранковою кавою. Найдорожча вартість такого туру була 740 грн. Поки подорожі одноденні, за 5-ма напрямками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці продали квартиру, щоб відкрити центр для дітей із аутизмом

"Намагаємось придумувати якісь родзинки у кожному турі, розроблювати цікаві нетипові маршрути. У "Качанівці" організовували пікнік із фруктами та вином на природі. Наприкінці кожної подорожі проводимо квест і розігруємо безкоштовний тур. Також робимо фоторепортаж, - розповідає Тетяна. - У Сумах у нас немає конкурентів. Зазвичай проводять стандартні екскурсії. Ми ж хочемо дарувати емоції".

Автор: Надано Тетяною Личко
 

Охочим відвідати тур спочатку треба реєструватись і перерахувати передоплату 150 грн. Таким чином люди підтверджують бажання їхати, і на ці гроші Тетяна оформлює страхування. Дівчина розповідає, що оптимальна кількість людей у групах – 20 осіб. Тоді вдається поспілкуватись із кожним у групі.

"Перед кожним новим туром ми з чоловіком спочатку самі їдемо тим шляхом, що вигадуємо. Тестуємо, де краще обідати, яким шляхом добиратись. Найбільше уваги треба приділяти перевізникам, - ділиться Тетяна. - Нам комфортно раз-двічі у місяць проводити екскурсії, поки це не основна наша робота. Плануємо далі розвиватись у цьому напрямі".

Автор: Надано Тетяною Личко
  Зараз у VseSvoe є 5 пропозицій турів
Зараз у VseSvoe є 5 пропозицій турів

Також планують організувати 2-денні тури та подорожі до інших міст України. Хочуть розвивати туристичну сферу на Сумщині. Поки що у подорожі VseSvoe їздять місцеві.

Мінімальні витрати на матеріали для виготовлення шкіряних ремінців – близько 200 грн. Цих грошей вистачить на декілька метрів міцної нитки, пару видів шкіри, ніж, клей та шило. Продавати готові вироби можна через соціальні мережі та англомовні сайти. Але треба бути готовим до високої конкуренції.

Зараз ви читаєте новину «Родина юристів розповіла, як організувала туристичний проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути