Ексклюзиви
понеділок, 22 лютого 2010 14:55

Рейдери забарикадувалися у "Сяйві" (ФОТО)

19 лютого о 16.30 столичну книгарню "Сяйво", що по вул. Червоноармійській вдруге захопили рейдери. До приміщення на автобусі привезли 100 молодиків у спортивних куртках та чорних шапочках. Вони викинули працівників книгарні на вулицю без верхнього одягу. Вхід до книгарні заварили металевими листами, які підвезли на газелі. Наступного дня вхід забарикадували 2 вантажні КрАЗи.

Голова спілки письменників, нардеп- "бютівець" Володимир Яворівський разом із депутатом - "нунсівцем" Киролом Куликовим орендують у магазина приміщення під громадські приймальні.

"Одразу ж після першої атаки на "Сяйво" я уклав договір із директором книгарні про оренду 3 квадратних метрів, - розповів Кирило Куликов. - За законом ніхто не може перешкоджати її роботі. Ці молодики роблять, що хочуть. А міліція їх прикриває".

В книгарні так ніхто і не відкрив двері депутатам на їх вимогу. Було чути, як падають полиці з книжками.

Представник книгарні Костянтин Клімашенко намагався перешкодити нападникам заварити двері.

"Металевим листом розпанахав руку. Рейдери били мене у щелепу та зуби. На вулицю викинули без одягу", - обурився він.

Після 21 години натовп біля магазину починає розходитися. Вночі вхід до книгарні забарикадували два вантажні "КрАЗи".

"Одна із цих машин збила нашого юриста Олега Короля. Водій одразу ж зник з місця пригоди. Викликали ДАІ, написали заяву. Та вони навіть нічого не роблять. Олег вже 3 дні лежить у лікарні. Він отримав складні травми, але загрози життя немає", - сказав Костянтин Клімашенко.

"Ми 30 разів викликали міліцію, але вони не реагують. Неофіційно мені повідомили, що їм дали вказівку не приїздити на наші виклики. В день захоплення приїхав один патруль. Вони викурили по цигарці і навіть не намагалися розібратися, що тут коїться. Нашу книгарню вже давно намагається захопити Леонід Черновецький. Цього разу захопленням керував депутат Київради із його фракції Денис Комарницький, - повідомив Клімашенко.

Три доби у книгарні перебувають 50 нападників, ще стільки ж цілодобово чергують біля входу. Рейдерам, які перебувають всередині, вночі передають їжу, спецзасоби та металеву арматуру.

"Привозять мікроавтобусом, - розповів Клімашенко. - Він під"їжджає впритул до чорного входу. Нападники, які чергують на вулиці, створюють живий коридор. Пробитися крізь нього неможливо. Боїмося, що рейдери почнуть вивозити із магазину книжки. Їх там на 5 мільйонів гривень".

Зараз ви читаєте новину «Рейдери забарикадувалися у "Сяйві" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути