субота, 17 березня 2018 20:23

Реформу держслужби провалили - Денис Бродський

Реформу держслужби провалили - Денис Бродський
Денис Бродський: держсекретарі мали будувати таку машину, куди можна було б посадити будь-якого ідіота-міністра. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Єдиною позитивною зміною після нового закону про держслужбу 2015 року є те, що чиновників не потягнуть у політичні партії перед наступними виборами, щоб користуватися адмінресурсом.

Про це в інтерв'ю для журналу "Країна" каже Денис Бродський, колишній голова Національного агентства з питань державної служби, віце-президент компанії Miratech.

"Кількість чиновників не зменшили, зарплати їм не підвищили. Якісні держслужбовці не з'явилися, менталітету служіння країні у них досі немає. Держсекретарі мали бути новими людьми, не з системи. А вийшло навпаки .У законі написано, що конкурсна процедура обрання держсекретарів має забезпечити довіру суспільства до них. Цього не сталося. Комісія була своя для влади. Вони протягнули потрібних людей", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на нового голову Нацбанку

Держсекретарі мали забезпечувати діяльність міністерства, наголошує Денис Бродський.

"Будувати таку машину, куди можна було б посадити будь-якого ідіота-міністра. В більшості цивілізованих країн це працює. Є політики, вони виграли вибори, виконують політичні домовленості і обіцянки. Термін перебування партії при владі - п'ять років. Термін виконання державних програм - 10-15 років. За цей час міняється покоління. Держсекретар повинен забезпечувати функціонування міністерства в рамках закону, щоб його керівник не виходив за межі своїх повноважень. А ті, хто прийшли через цю "комісію", працюють не на громадян, а на систему". - додає Денис Бродський.

Повне інтерв'ю з Денисом Бродським читайте в журналі "Країна" від 15 березня.

Зараз ви читаєте новину «Реформу держслужби провалили - Денис Бродський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути