вівторок, 19 лютого 2008 10:34

Райс закликала протиборчі сторони Кенії розділити владу

 Покласти край кровопролитному конфлікту у Кенії, який спалахнув у країні після президентських виборів наприкінці минулого року, можна шляхом розділення влади між протиборчими сторонами, вважає держсекретар США Кондоліза Райс.

Райс зустрілася в кенійській столиці Найробі з президентом країни Мваї  Кібакі і опозиційним лідером Раїлом Одінгою, чиї прихильники звинувачують владу у фальсифікації результатів виборів, повідомляє ВВС.

Держсекретар США переконана, що протиборчим сторонам необхідно створити коаліцію, яка дала  б змогу управляти країною. При цьому вона наголосила, що розділення влади "не може бути лише видимістю, воно повинне бути реальним".

У безперервних зіткненнях у Кенії за час конфлікту вже загинули не менше 1000 осіб. Безлади у Кенії спалахнули після того, як 30 грудня 2007 року виборча комісія оголосила переможцем на президентських виборах Мваї Кібакі. Опозиція з цим не погодилася і звинуватила владу у підтасовуванні. Країна опинилася на межі громадянської війни.

Посольство Росії у столиці країни Найробі повідомило, що "опрацьовує програму евакуації", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Райс закликала протиборчі сторони Кенії розділити владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути