понеділок, 30 червня 2014 16:02

Радник Путіна запропонував виключити Донбас з Угоди про асоціацію з Україною

Радник Путіна запропонував виключити Донбас з Угоди про асоціацію з Україною
Фото:neftegaz.ru

Радник президента РФ Сергій Глазьєв вважає, що Росія не повинна визнавати Угоду про асоціацію Україна-ЄС, а також пропонує Євросоюзу виключити Донбас з дії цього документа.

Про це він заявив сьогодні на засіданні Інтеграційного клубу при голові Ради федерації РФ, повідомляє УНІАН.

"Ми могли б поставити питання про сумнівність Угоди про асоціацію України з ЄС. Цю угоду було підписано президентом, легітимність якого сумнівна. По-друге, одна чверть, точніше, два найбільших регіону України висловили чітке небажання жити в асоціації з ЄС. Виникає питання: що ж робити з Донбасом?", - сказав Глазьєв.

"Ми можемо з ЄС домовитися про те, що якщо частина України не хоче жити в асоціацію з Брюсселем і виконувати його директиви, можемо цієї частини України, яка бажає жити з нами у Митному союзі, дати юридично таку можливість?", - зазначив він.

За словами Глазьєва, прецеденти в світі є, у тому числі в самому Євросоюзі, де Данія є членом ЄС, а частина її території - Гренландія - до ЄС не відноситься.

"Якщо говорити про цивілізовані шляхи вирішення конфлікту, то треба розуміти, що вимога федеративного устрою, яке висуває більшість громадян південного сходу України, включає в себе право на самовизначення з точки зору зовнішньоекономічних інтеграційних моделей", - сказав він.

Глазьєв заявив, що Росія не повинна погоджуватися з легітимністю цієї угоди, "і треба ставити питання про його перегляд з урахуванням наших інтересів".

"Треба обумовити можливості тих територій, які не хочуть делегувати свої повноваження Брюсселю і хочуть працювати з нами в рамках МС. Їм треба надати таку можливість", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Радник Путіна запропонував виключити Донбас з Угоди про асоціацію з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути