вівторок, 17 квітня 2007 15:24

Рада Європи розкритикувала політику Росії та США

Право і прерогатива визначати політику в області прав людини і демократії на Європейському континенті і стежити за їх дотриманням належить Раді Європи, вважає генеральний секретар Ради Європи Тері Девіс. Відповідаючи на питання ІТАР-ТАРС, він дав зрозуміти, що США не мають права брати на себе ці функції, а тим більше давати уроки країнам-членам Ради Європи із цього приводу.

Такі дії Сполучених Штатів, як створення незаконних повітряних в"язниць для підозрюваних в тероризмі на території країн Європи, заслуговують усілякої критики, відзначив Тері Девіс на зустрічі з пресою в рамках Парламентської асамблеї Ради Європи. Разом з тим він закликав чітко розрізняти політику нинішньої адміністрації США і настрої американського народу.

Саме як головний арбітр в області прав людини Рада Європи висловила заклопотаність з приводу жорстких дій влади відносно учасників "Маршу незгодних" в Москві і Санкт- Петербурзі, сказав Тері Девіс.

"Але ми не маємо наміру робити поспішних висновків з того, що трапився, - сказав він. - Ми вважаємо за краще скласти думку про суть цього явища на основі бесід і консультацій з російськими представниками усіх рівнів, а не газетних публікацій. У нас є досвід плідної роботи з російською владою в цій області. Йдеться, зокрема, про співпрацю Ради Європи з російською владою в розробці законодавства відносно неурядових організацій в Росії".

Тері Девіс відкинув твердження, що нинішні кроки ПАРЄ яким-небудь чином пов"язані з позицією Росії відносно 14 Протоколу, без ратифікації якого Держдумою РФ неможлива реформа Європейського суду з прав людини, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Рада Європи розкритикувала політику Росії та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути