Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2007 16:19

"Всі керівники ображені розподілом списку" (РЕПОРТАЖ зі з"їзду блоку "НУ-НС")
8

Сьогоднішній з"їзд блоку "Наша Україна - Народна самооборона" почали вчасно. До виставкового центру "КиївЕкспоПлаза" заздалегідь приїхав і президент Віктор Ющенко, 53 роки. Він виступав першим.

Після виконання гімну чоловічим хором президент підходить до мікрофону, одягає окуляри. Вітає об"єднання демократичних партій і нагадує їм, що Україну зазвичай нищили не чужі армії, а внутрішній розбрат.
- Амбіції таі дріб"язковість політиків завдали удару по Майдану, - каже він. - Я хочу, щоб кожен із нас це добре пам"ятав. Ніхто не винен у наших поразках, окрім нас самих. Обітницю має дати кожен, хто сидить у цьому залі та представляє наші ряди: боротьбу гетьманів припинено. Ми сьогодні об"єдналися. Тут постає єдина національна демократична партія.

Ющенко говорить, що є одним цілим з цією силою. Єдиним союзником називає Блок Юлії Тимошенко. Водночас критикує уряд Віктора Януковича.
- Ми наведемо в Україні порядок, - обіцяє президент.

За його словами, для цього слід скасувати депутатську недоторканність. Адже вона є головною підставою для корупції у Верховній Раді. Ще Ющенко пропонує скасувати пільги депутатам, бо щороку на них витрачають 400 млн грн. Також президент оголошує, що треба підвищити бюджетникам зарплату на 60%.

Делегати тим часом гортають список кандидатів у народні депутати від блоку. У першій сотні - брат і племінник глави держави. Його колишня прес-секретарка Ірина Геращенко - на 19-му місці.
- Ну ты, красавица, уже депутат! - вітає її один із делегатів.
Геращенко каже, що дуже хвилюється. Її заспокоює губернаторка Київщини Віра Ульянченко.
Після виступу президент сідає в першому ряду - поруч із головою партії "Народний союз "Наша Україна" В"ячеславом Кириленком та керівником свого секретаріату Віктором Балогою. Вони похапцем забирають зі стільця Ющенка свої папки.
Потім беруть слово інші лідери блоку, делегати затверджують виборчий список. У перервах виступають українські гурти "Хвилю тримай!", "Тартак", "Плач Єремії". Соліст останнього Тарас Чубай просить присутніх підспівувати. Ющенко, Кириленко, Луценко і ще чимало делегатів співають: "Лєнта за лєнтою набої подавай, вкраїнський повстанче, в бою не відступай". Президент притупує ногою. Луценко нахиляється до нього й жартує:
- Як він класно співає! Треба його взяти керівником кримського штабу.
Останнім виступає гурт "ВВ". Потім на сцену виходять керівники партій, які увійшли до блоку. Голова Християнсько-демократичного союзу Володимир Стретович пропонує взятися за руки. Однак один із лідерів "Правиці" голова партії "Собор" Анатолій Матвієнко відмовляється подавати руку голові Народного руху Борисові Тарасюку та керманичу Української народної партії Юрієві Костенку. Адже в ніч перед з"їздом вони посварилися через місця у списку. "Правиця" мала 21 місце у першій сотні. Тарасюк і Костенко, які є сватами, поділили квоту так, що їм дісталося по дев"ять мандатів, а партії Матвієнка - лише три.
Після завершення з"їзду на сцені влаштовують великий феєрверк. Потім політики швидко роз"їжджаються. Однак "ГПУ" вдається поговорити з Матвієнком про справи "Правиці".
- Це така дружба. Свідчення того, що в Україні триває ганебна практика, коли троє домовитися не можуть. Бо двоє домовляться між собою і зрадять третього, - каже Матвієнко.
Неподалік стоїть Юрій Костенко. Він пояснює, що поділили все по-чесному, згідно з рейтингами і кількістю депутатів місцевих рад тощо. Почувши про образу Матвієнка, Костенко посміхається:
- Мені здається, що це дитячі образи. Бо насправді всі керівники ображені розподілом списку, і мають плакати. Але ми сміємося - бо працюємо для України, а не для партії.

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «"Всі керівники ображені розподілом списку" (РЕПОРТАЖ зі з"їзду блоку "НУ-НС") ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути