вівторок, 20 листопада 2007 16:17

"Вірогідність вторгнення Туреччини до Іраку знижується"

Вірогідність проведення трансграничної операції турецької армії проти курдських сепаратистів в Північному Іраку знижується завдяки співпраці Анкари і Багдада, заявив сьогодні в Брюсселі глава МЗС Іраку Хошияр Зібарі. "Небезпека все ще існує, але я вважаю, що зараз вірогідність великомасштабного вторгнення істотно знизилася", - заявив Зібарі після прибуття для консультації з Верховним представником Євросоюзу по зовнішній політиці Хавьером Соланой.

За словами глави іракського МЗС, добитися зниження напруженості в регіоні вдалося завдяки більш активній взаємодії між Туреччиною та Іраком "в питанні забезпечення безпеки кордонів", передає ИТАР-ТАСС.

Дії Анкари направлені проти Робітничої партії Курдістана (РПК), активістів якої іракські представники на переговорах в Туреччині погодилися видати сусідній державі. В кінці жовтня Багдад вирішив збільшити на півночі країни кількість блок-постів, щоб бойовики не могли вільно пересуватися й налагоджувати інфраструктуру в цьому районі.

В прикордонних районах Туреччини зосереджено близько 100 тис. військовослужбовців, готових у будь-який момент увійти до Іраку для нейтралізації бойовиків РПК, що знаходяться там. Операції проти сепаратистів ведуться на території Туреччини практично безперервно. У них бере участь авіація, артилерія та бійці спецпідрозділів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Вірогідність вторгнення Туреччини до Іраку знижується"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути