понеділок, 10 грудня 2007 10:43

"Розширення НАТО – "проект з політичного минулого"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав розширення НАТО головним подразником у відносинах між Росією і Заходом. Глава зовнішньополітичного відомства заявив, що розширення НАТО – "проект з політичного минулого". "Безпосередньої військової загрози безпеці країнам, які входять у його склад,  не існує", - наголосив Сергій Лавров.

За словами міністра, Росія приділяє велику увагу розширенню альянсу, оскільки НАТО є важливим геополітичним чинником у світі.

"Ряд моментів діяльності НАТО викликає у нас заклопотаність. Це стосується міжнародно-правових наслідків політичної трансформації альянсу і її гальмування останнім часом, наближення його військової інфраструктури до наших кордонів", - цитує РІА "Новости" заяву Сергія Лаврова.

Глава МЗС Росії додав, що Москву також турбує ситуація  навколо виконання Договору по звичайних збройних силах в Європі (ДЗЗВСЄ), а також розгортання в Європі третього позиційного району ПРО США.

Сергій Лавров відмовився коментувати вислови президента Грузії Михайла Саакашвілі, який заявив, що Росія загрожувала "другим Кіпром" у Грузії.

"Ну, хіба мало про що говорить Михайло Саакашвілі. Він, наприклад, публічно звинувачував Росію в організації масових виступів опозиції у Тбілісі. А 25 листопада в інтерв"ю телеканалу "Руставі-2" сам себе дезавуював, визнавши, що "головним джерелом безладів була не Росія". Правда, вибачень за наклеп і висилку під надуманим приводом трьох наших дипломатів ми так і не почули", - сказав глава МЗС Росії.

"Тому версію про "другий Кіпр" я коментувати не стану. Скажу, тільки, що Володимир Путін ніколи з такою загрозою не виступав. Дамо Михайлу Саакашвілі можливість самому спростувати і це своє твердження", - додав Сергій Лавров.

Зараз ви читаєте новину «"Розширення НАТО – "проект з політичного минулого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути