четвер, 31 січня 2008 14:51

"Росія пропонує Україні спільну фабрикацію ядерного палива"

Російський постачальник ядерного палива ВАТ "ТВЕЛ" готовий запропонувати Україні проект спільного виробництва ядерного палива. Про це в інтерв"ю "Київським відомостям" заявив віце-президент "ТВЕЛ" Василь Константінов.

"У "ТВЕЛа" разом з постачаннями існують серйозні пропозиції - активізувати створення спільного російсько-українського виробництва ядерного палива", - сказав Константінов.

За його словами, питання про створення такого виробництва обговорювалося днями під час Наглядової Ради СП "УКР-ТВС": "Питання про спільне виробництво було підняте, у нас з партнерами повне розуміння. Ми прийшли до того, що діяльність СП - особливо в частині спільної фабрикації - потрібно вписувати в енергетичну Стратегію України".

"Ми готові працювати над тим, щоб максимальна кількість переділів була забезпечена цим СП", - заявив Константінов.

Нагадаємо, що ВАТ "ТВЕЛ" - російська держкорпорація, що входить в трійку провідних світових виробників ядерного палива. "Енергоатом" є оператором всіх чотирьох АЕС України, що діють, повідомляє Версії.

Зараз ви читаєте новину «"Росія пропонує Україні спільну фабрикацію ядерного палива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути