середа, 26 березня 2008 14:00

"Розширення НАТО на користь Росії"

Не дивлячись на те, що обраний російський президент Дмитро Медведєв різко виступив проти вступу України і Грузії в НАТО, насправді цей процес в довгостроковій перспективі на користь Росії, вважає депутат Рійгикогу Марко Міхкельсон.

"Якщо підходити тверезо і аналітично, то на користь Росії повинно бути виникнення і розвиток по сусідству з нею країн, що базуються на принципах правової держави і демократії. НАТО - це одна з організацій, які підтримують або навіть гарантують такий розвиток", - пише Міхкельсон в своєму блозі.

"За останнє десятиліття на західному кордоні Росії склалася ситуація, якої не було ніколи раніше. Реальні небезпеки для Москви вже давно знаходяться зовсім не на заході".

На думку Міхкельсона, в очах нинішньої російської еліти НАТО як і раніше є образом ворога. Тому Кремль активно виступає проти планів розширення НАТО, хоча, окрім голих емоцій, в цьому питанні немає ніяких серйозних аргументів.

Міхкельсон вважає, що саміт НАТО, який пройде наступного тижня в столиці Румунії, буде дуже напруженим. "Німеччина до цих пір була дуже різким супротивником планів вступу до альянсу Грузії і України. Деякі депутати Бундестагу вже раніше говорили мені, що плани розширення НАТО дуже розсердять Москву. Такій позиції схильна дотримуватися і сама бундесканцлер", - відзначає естонський парламентарій, повідомляє DELFI.

Зараз ви читаєте новину «"Розширення НАТО на користь Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути