пʼятниця, 10 квітня 2009 15:25

"Путін може знову стати президентом ... достроково"

"Путін може знову стати президентом ... достроково"
Голова Ради РФ Сергій Миронов висловив думку, що в наступних президентських виборах в Росії, можливо, візьме участь екс-президент, а нині прем"єр-міністр Володимир Путін. Про це Миронов сказав під час онлайн-інтерв"ю інтернет-виданню Газета.Ru.

Відповідаючи на питання інтернет-користувача Андрія, хто переможе на наступних президентських виборах і чи буде він сам брати участь в них, Миронов сказав: "Сам я брати участь не буду, знаю точно. Хто буде - подивимося. Чомусь мені здається, що дуже може бути, що візьме участь Володимир Володимирович Путін". Як особливо відзначив Миронов, на його думку, вибори будуть терміновими. Нагадаємо, що поки наступні президентські вибори в РФ заплановані на березень 2012 року.

Відзначимо, що багато політологів вважають, що у Путіна є всі шанси повернутися в Кремль в ролі президента. На думку відомого політолога Лілії Шевцової, яку вона висловлювала в грудні минулого року іноземній пресі, Путіну буде відведена роль "рятівника Вітчизни" і, найімовірніше, він повернеться в Кремль до того, як економічна криза досягне піку. Вибори пройдуть ще до початку літа, вважає Шевцова.

На її думку, в союзі прем"єр-президент Путін грає провідну роль, а суперечності в тандемі заглиблюються в міру розвитку кризи. Останніми місяцями й іноземна преса пише про те, що тандем Путіна та Медведєва зазнає руйнації, а терпіння росіян на межі. На думку оглядачів, на "тандемократію" Путіна-Медведєва негативно впливають зниження цін на сировинні ресурси, девальвація рубля, падіння промислового виробництва та протестні виступи раніше здебільшого аполітичних росіян.

Шевцова відзначає, що в російському суспільстві росте незадоволеність політикою влади, про це ж говорять і дані опитувань громадської думки. Рейтинг Путіна та Медведєва досягає 80%, при цьому 60% росіян не довіряють уряду на чолі з прем"єр-міністром Путіним. Шевцова трактує це як спогад про минулий, відносно позитивний період.

"Крім того, в Росії традиційно вірять в Бога і царя. І нарешті, криза досі ще не зачепила пенсіонерів, робочих, провінції. На думку Шевцової, це трапиться в недалекому майбутньому. Вона не вірить, що нинішнє керівництво країни здатне впоратися з кризою.

Нагадаємо, що на початку грудня минулого року сам Путін під час спілкування з росіянами в прямому ефірі повністю унеможливив для себе повернення на президентський пост до 2012 року. Питання про це задав прем"єр-міністрові кореспондент компанії ВВС.

"Я хочу вам сказати: у нас склався дуже ефективний тандем з Дмитром Медведєвим, ми разом працювали вже багато років, і те, як здійснюється наша взаємодія сьогодні - мені, наприклад, дуже подобається з погляду ефективності нашої роботи", - сказав Путін.

"Наступні вибори в Російській Федерації - в 2012 році, і я вважаю, що кожний на своєму місці повинен виконувати свій обов"язок", - підкреслив прем"єр-міністр. "І не потрібно метушитися з приводу того, що проходитиме в 2012 році. Доживемо до того часу - побачимо", - додав Путін.

За матеріалами Газета.Ru, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Путін може знову стати президентом ... достроково"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути