Ексклюзиви
неділя, 10 червня 2007 12:16

"Наші" поставили Естонії ультиматум

Прокремлівський молодіжний рух "Наші" загрожує 11 червня відновити блокаду посольства Естонії в Москві, якщо влада цієї країни протягом доби не звільнять двох активістів руху, затриманих 9 червня.

Сергій Ножов і Дмитро Чамров були затримані вдень в суботу в центрі Талліна під час так званої "вахти пам"яті" на горбі Тинісмяги, де раніше знаходився пам"ятник Воїнові-визволителеві. Активісти "Наших", одягнені у військову форму зразка Великої Вітчизняної війни, по черзі намагалися встати на місці Бронзового солдата як "живий пам"ятник".

Пізно увечері в суботу Сергій Ножов вийшов на зв"язок з представниками "Наших" і повідомив, що вони знаходяться в центральному відділенні поліції Талліна. Візи росіян були анулювані. За словами Ножова, в неділю їх збираються перевести в арештантський будинок, після чого буде ухвалено рішення про депортацію, або про порушення кримінальної справи за фактом порушення візового режиму.

У зв"язку з ситуацією, що склалася, "Наші" висунули ультиматум владі Естонії, обіцяючи відновити блокаду посольства, якщо "живі пам"ятники" не будуть відпущені.

"Наші" блокували естонське посольство сумісно з членами "Молодої гвардії", "Росії молодою" і "Місцевих" впродовж семи днів в кінці квітня - початку травня. Акція стала відповіддю на демонтаж пам"ятника Воїнові-визволителеві в Талліні. Блокада була знята 3 травня після того, як посол Естонії в Росії Марина Кальюранд покинула Москву, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Наші" поставили Естонії ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути