четвер, 28 серпня 2008 13:50

"Кораблі НАТО в Чорному морі не пов"язані з ситуацією в Грузії"

Розгортання в Чорному морі морської складової Сил реагування НАТО - кораблів під прапорами США, Канади, Німеччини, Іспанії і Польщі - не пов"язане з "грузинською кризою" і здійснюється в рамках щорічних навчань по відробітку операційної взаємодії, заявила в четвер прес-служба Північноатлантичного альянсу.

За словами заступника командувача морського компоненту об"єднаних озброєних сил НАТО віце-адмірала Піма Бедета, знаходження в Чорному морі "постійної морської групи НАТО номер один", що є базовим елементом Сил реагування, було заплановано заздалегідь з метою відробітку операційної взаємодії з військовими кораблями Румунії і Болгарії.

У прес-релізі повідомляється, що зараз натівські кораблі знаходяться в румунському порту Константа і мають намір зайти до Варни (Болгарія).

Кораблі зайшли в Чорне море 21 серпня і покинуть акваторію не пізніше, ніж через 21 день, як цього вимагає відповідна морська конвенція, наголошується в повідомленні.

Як заявив напередодні заступник начальника Генщтаба Збройних сил РФ Анатолій Ноговіцин, присутність в Чорному морі великої кількості натівських кораблів нагнітає обстановку, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Кораблі НАТО в Чорному морі не пов"язані з ситуацією в Грузії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути