четвер, 02 вересня 2010 12:09

"Київстар" одним з останніх відмовляється від "вісімки" у номері

"Київстар" одним з останніх відмовляється від "вісімки" у номері
З 9 вересня "Київстар" (а також "Djuice") остаточно відмовиться від старої системи нумерації й перейде на європейську. ЇЇ суть полягає у відмові від набору "вісімки".

Наприклад, якщо раніше для дзвінка на мобільний телефон на території Україні слід було набирати номер у форматі "8-067-ХХХ-ХХ-ХХ", то відповідно до європейської системи кількість цифр зменшилася: "067-ХХХ-ХХ-ХХ".

"Набір через "вісімку" не працюватиме, - повідомили кореспонденту Gazeta.ua в інформаційному центрі "Київстару". - Можна буде набирати в повному міжнародному форматі. Наприклад, в межах України це: "+38- код оператора", або через "0".

Міжміський префікс "8" змінено на "0", а міжнародний префікс "810"— на "00", спеціальний код послуги "СтарСвіт" "815"— на "015".

Міжнародний формат набору номерів залишається без змін. Тобто, якщо список телефонних номерів сформований у міжнародному стандарті "+38-067-ХХХ-ХХ-ХХ", то набір номерів залишається без змін.

Зазначена нова система була запроваджена всіма національними операторами мобільного та фіксованого зв"язку у жовтні 2009 р. відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв"язку України.

Для зручності клієнтів  "Київстар" упродовж 2009—2010 років забезпечував можливість здійснення дзвінків як за старими, так і за новими правилами набору.

Перехід на нову систему — це приведення існуючих в Україні правил набору телефонних номерів у відповідність до європейських стандартів.

Сьогодні в більшості країн світу застосовується єдина універсальна система набору міжміських (через "0") і міжнародних (через "00") номерів. Усього в світі залишилося 22 країни, в яких використовується нестандартна система нумерації (як правило, це республіки колишнього СРСР).

На сайті "Київстару" є інформація, що оператор "повно та всебічно проінформував абонентів своїх послуг про необхідність здійснювати набір у відповідності до нової системи нумерації". Але за неофіційними даними смс-повідомлення надійшли не всім абонентам.

"На всі чи не всі номери відправили смс, мені невідомо, - додали в інфоцентрі. Навіть, якщо хтось не буде знати, і, наприклад, 9-го вересня спробує зателефонувати через "8" і у нього це не вийде. Він може зателефонувати до оператора, як це зазвичай виходить, поставити запитання і ми все детально розкажемо".

Також при здійсненні абонентом некоректного набору номеру працюватиме автовідповідач, який буде інформувати про новий порядок набору.

Нагадаємо, "Beeline" припинив підтримку застарілого формату набору номерів з 16 серпня 2010 року, "МТС" відмовились ще навесні цього року.

Зараз ви читаєте новину «"Київстар" одним з останніх відмовляється від "вісімки" у номері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути