субота, 15 грудня 2007 18:03

"ХАМАС" відзначив 20-річчя утворення багатотисячною демонстрацією в Газі

"ХАМАС" відзначив 20-річчя утворення багатотисячною демонстрацією в Газі
В секторі Газа проходить масова маніфестація в ознаменування 20-річчя з дня утворення угрупування "ХАМАС". На мітинг в місті Газа зібралися десятки тисяч людей. Багато хто тримає в руках зелені прапори.

Маніфестація проходить після того, як півроку тому "ХАМАС" узяв під свій контроль сектор Газа. У зв"язку з річницею лідер "ХАМАСу" Халед Машааль заявив, що ця організація не має наміру відмовлятися від насильницьких методів боротьби.

Машааль, який знаходиться зараз в Дамаску (Сирія), сказав, що "ХАМАС" здатний почати нову інтифаду проти ізраїльської окупації палестинських земель.

Машааль також заявив, що лідер руху "ФАТХ" і голова Палестинської автономії Махмуд Аббас не мав права вести з урядом Ізраїлю переговори, направлені на врегулювання ситуації на Близькому Сході.

Ізраїль, США та Євросоюз вважають "ХАМАС" терористичною організацією і ввели економічні санкції відносно сектора Газа. Ізраїль також ввів посилений прикордонний контроль, істотно обмеживши можливість палестинців виїжджати з сектора на роботу в інші райони, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «"ХАМАС" відзначив 20-річчя утворення багатотисячною демонстрацією в Газі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути