пʼятниця, 03 серпня 2007 11:25

"Газпром" дає Білорусі відстрочку на тиждень

"Газпром" повідомив, що "Білтрансгаз" здійснив у  п"ятницю перший платіж на значну частину заборгованості за газ, Білорусі дали відстрочку на тиждень.

"Білорусь сьогодні (у п"ятницю) здійснила платіж на значну частину заборгованості перед "Газпромом" за поставлений у першому півріччі 2007 року газ. У зв"язку з цим російська компанія відклала обмеження постачань газу споживачам Республіки Білорусь", - сказала представник прес-служби "Газпрому".

Як повідомив прес-секретар "Білтрансгазу" Володимир Чеков, компанія у п"ятницю перерахувала перший транш у розмірі 190 мільйонів доларів США у рахунок погашення боргу за поставлений газ.

Він також відзначив, що обмежень постачань не сталося. "Система "Білтрансгазу" працює у колишньому режимі і повністю виконує свої зобов"язання перед "Газпромом", - сказав Чеков.

У середу російський газовий монополіст "Газпром", не дочекавшись обіцяних білоруською стороною грошей за вже поставлений газ, оголосив про скорочення з 3 серпня постачань Білорусі на 45% - до рівня фактичної оплати.

Ціна для Білорусі на російський газ з початку року була підвищена з 46,68 долара до 100 доларів за тисячу кубометрів. Проте Мінську було надано відстрочення по платежах - у першому півріччі 2007 року він оплачував 55% постачань газу, а з липня повинен був перейти на 100-відсоткову оплату і погасити до 23 липня весь борг.

За даними "Газпрому", у січні-червні 2007 року був відстрочений платіж у 456,16 мільйона доларів.

Порушуючи контракт Білорусь в обумовлений термін не здійснила платежі і не представила ніяких гарантій їх здійснення, повідомив російський газовий монополіст, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" дає Білорусі відстрочку на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути