Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 12:13

"Був би радий зустрітись з поганим хлопцем Путіним"

"Був би радий зустрітись з поганим хлопцем Путіним"
Сенатор Джон МакКейн назвав лобістів "хижими птахами" і присягнувся ввести довічну заборону на лобіювання членами його адміністрації.

"Щоразу існує зіпсована система, в якій утрbмують цих хижих птахів, які дозволяють отримати частку їхньої здобичі", повідомив МакКейн.

Тема лобістів чутлива для МакКейна, оскільки певна кількість його вищих помічників задіювала вигідні лобіюючі методи. Але сенатор пішов так далеко, що заявив: "Лобісти не підходять моїй справі. Тому що вони знають, що вони не гратимуть ніякої ролі. Вони знають, що їм не дістануться нафтові проекти. Сенатор Обама загубився серед них."

МакКейн був готовий говорити про реакцію свого опонента Барака Обами з приводу захоплення росіянами стратегічних точок в Грузії, яке, як сказав лідер республіканців, буде ключовою проблемою цієї осені.

"Я питав і продовжую питати, він негативно реагує саме на російське вторгнення до Грузії, чи це його заперечення відносно ядерної енергетики", сказав Маккейн.

Відповідаючи на запитання, якщо у нього будуть справи з прем"єр-міністром Володимиром Путіним, МакКейн посміхнувся і сказав: "Я зустрічав поганих хлопців свого часу. Я був би радий зустрітися з ним", додав МакКейн.

"Було б важливо мати свого роду основу для зустрічі. Іншими словами, там повинно бути щось заздалегідь узгоджене, принаймні, в підсумках зустрічі, наприклад, певний прогрес в деяких питаннях, який був узгоджений раніше, - Ніксоном в Китаї, Рейгана і Горбачова, і так далі. Це повинно бути щось окрім просто, цитую: засідання".

Хоча кампанія МакКейна стає все більш різкою в своїх висловленнях про Обаму, тема витрат була однією з небагатьох, в яких він згадав свого суперника.

"Сенатор Обама попросив виділити майже мільярд доларів на нафтові проекти. І він виступає проти лобістів?", сказав МакКейн.

У відповідь на запитання з приводу впливу промисловості, Маккейн відзначив: "Я думаю, у Вашингтоні є дуже багато лобістів."

За матеріалами politico.com.

Зараз ви читаєте новину «"Був би радий зустрітись з поганим хлопцем Путіним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути