Ексклюзиви
середа, 28 липня 2010 12:56

Дівчата з FEMEN пішли на Кирила з чорними грудьми (ФОТО)

27 липня на Софіївській площі жіночий рух FEMEN провів акцію протесту "ІЗИДІ!" проти антиукраїнської політики Московського патріархату.

Одна з активісток в українському вінку й вишиваним рушником на стегнах розіп'яла себе на хресті з живих тіл на фоні національного заповідника Софія Київська.

Тут напередодні відбувся урочистий молебень патріарха Кирила.

"У рамках концепції Кирила "Російського світу" немає місця ні політично, ні духовно вільній Україні. Нестримна жага встановити духовну домінанту над "Малоросією" робить політику Московського патріархату гармонійною складовою кремлівської антиукраїнської пропаганди", - заявила лідер жіночого руху FEMEN Анна Гуцол.

Таким чином, жіночий рух показав, що виступає проти будь-яких форм патріархату як побутового, так і церковного.

Активістки вважають, що благі наміри візиту, заявлені патріархом, на ділі обертаються для України поглибленням цивільних протиріч, позначаючи нові лінії розколу між українцями.

"Місіонерський пафос виходить далеко за рамки церковної проповіді і повинен розцінюватися як грубе втручання у внутрішні справи незалежної України. Віддавши переваги одній православній юрисдикції, нинішня українська влада грубо порушить положення Конституції про те, що всі конфесії відділені від держави", - зазначили вони.

Активісток також обурила заборона проведення акцій протесту й арешти активістів у Дніпропетровську та Києві.

"Вчинки однаково неприйнятні як з точки зору норм демократії, так і християнських принципів терпимості й всепрощення", - йдеться в заяві організації.

Дівчат вразив "аскетизм" патріарха, заради кортежу якого зупиняли життєвий ритм мільйонних міст, а десятки тисяч співробітників міліції відривали від виконання прямих обов'язків - захисту прав громадян України.

"Ми закликаємо громадян України, простих парафіян, політичних і духовних лідерів нації рішуче реагувати на загрози національній безпеці України", - додала Ганна Гуцол.

Стало відомо, що жіночий рух збирається взяти участь у місцевих виборах.

Нагадаємо, сьогодні патріарх Кирило завершить свій візит в Україну.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Дівчата з FEMEN пішли на Кирила з чорними грудьми (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути