Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2008 09:36

"Американська система ПРО захистить Росію"

Президент США Джордж Буш заявив, що створювана в Європі система ПРО США дозволить захистити в тому числі й території Росії від сучасних загроз. "Ми хочемо створити ефективну, інтегровану, всеосяжну систему, яка стала б цікавою можливістю для Росії", – заявив Джордж Буш.

Президент США вважає, що Росія могла б оцінити "перевагу охвату радарами і її території. У наших інтересах створити бар"єр для реальних погроз XXI століття".

У свою чергу, прем"єр-міністр Чехії Мірослав Тополанєк заявив, що його країна і США практично домовилися про розміщення елементів системи ПРО. "Ми в двох кроках від рішення питань, що залишилися. Залишилися невеликі деталі. І я впевнений, що ми завершимо справу дуже скоро", – повідомив глава чеського уряду.

"Іноді навіть одне слово грає важливу роль, і буває, що угода може провалитися через одне слово. Але це – не наш випадок", – пообіцяв Мірослав Тополанєк. При цьому Джордж Буш зазначив, що чеська сторона підтвердила, що Росія не зможе вплинути на неї у питанні розміщення системи ПРО США.

"Коли мова зайшла про Росію, прем"єр-міністр дуже чітко сказав, що його уряд сам ухвалює рішення з приводу того, хто може перебувати в країні, і я чудово розумію це", – повідомив Джордж Буш.

У Чехії Сполучені Штати мають намір розмістити радар, а в сусідній Польщі – 10 ракет-перехоплювачів, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «"Американська система ПРО захистить Росію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути