пʼятниця, 13 квітня 2007 17:44

"Аль-Каіда" узяла на себе відповідальність за вибух в іракському парламенті

Очолювані "Аль-Каідою" суннітські озброєні угрупування в Іраку 13 квітня обнародували в інтернеті звернення, заявивши, що беруть на себе відповідальність за вибух в будівлі іракського парламенту, здійснений терористом-смертником 12 квітня, передає агентство AFP.

"Після вивчення обстановки герой Ісламської держави Ірак, надівши пояс з вибухівкою, проник в ряди відступників з парламенту. Аллах направив його руку, і він зміг знищити групу невірних", - говориться у зверненні самопроголошеної організації "Ісламська нація Іраку".

За уточненими даними, які приводить AFP, при теракті в ресторані іракського парламенту загинув один депутат і ще 22 людини отримали поранення. Раніше повідомлялося про вісім загиблих, в числі яких опинилися, за одними відомостями, два, за іншими - три депутати, і 23-х поранених.

Імовірно, терористом смертником виявився охоронець одного з депутатів, який, скориставшись своїм положенням, безперешкодно проник в будівлю парламенту, розташовану в "зеленій зоні" Багдада, що строго охороняється, де також знаходяться офіси міністерств і посольства зарубіжних країн, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каіда" узяла на себе відповідальність за вибух в іракському парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути