понеділок, 29 листопада 2010 11:47

"Пласт" заперечив фізичні покарання дітей та звільнив виховательку

"Пласт" заперечив фізичні покарання дітей та звільнив виховательку

У деяких українських ЗМІ з'явилась інформація, що українських скаутів з патріотичного руху "Пласт" карають присіданнями за використання російської мови.

Організація у свою чергу відреагувала офіційною відозвою з приводу покарань.

У ній мовиться, що їм "надзвичайно приємно, що до діяльності нашої організації прикута така пильна увага поважних ЗМІ. Звісно, дуже шкода, що до роботи молодіжної організації, місією якої є надати дітям безпечне середовище для розвитку та виховання, цікавість з'являється лише через продукування "сенсацій" - у Пласті карають за вживання російської мови. Чомусь поточна діяльність організації, яка має свої осередки у 22 регіонах України та нараховує 10 тисяч членів, оздоровлює на своїх таборах щоліта по 5 тисяч дітей з різних куточків України, цікавить поважні видання менше".

Керівництво руху підтверджує, що вживання української мови всіляко заохочується.

"Пласт справді заохочує вживання української мови. І ми пишаємося цим так само, як прихильники російської мови власними здобутками. І це наша організація робить відповідно до положень Конституції та "Закону про мови". При цьому жодним положенням організація не втручається у особисте життя наших вихованців – це справа батьків і їх вибір", - повідомили у прес-службі.

Окрім того, виховательку, яку придумала власну методику "заохочування" дітей, звільнили від роботи з ними.

"Щодо фізичних покарань в Пласті. Їх немає. Це одне з основних положень скаутської методики – навчати позитивом, а не негативом. Так, у цьому напрямку перегини бувають – яскравим прикладом є випадок, описаний у ЗМІ. До слова, виховниця, яка допустила таке порушення, вже не займається з дітьми. Часто діти самі придумують правила власної гри – це методика стимулювання самоврядування у малих групах".

Провина виховниці, на думку прес-служби організації, у тому, що вона випустила процес з-під контролю. "Пласт" подякував журналістам, які звернули на це увагу. У той же час там не пообіцяли, що у їх діяльності не буде більше помилок – "не помиляється лише той, хто нічого не робить".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Пласт" заперечив фізичні покарання дітей та звільнив виховательку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути