середа, 19 липня 2006 16:12

П"яний китаєць розбив ілюмінатор у літаку під час польоту

 

Літак китайських авіаліній China Airlines, що летів за маршрутом Хошимін - Тайбей, змінив маршрут і приземлився в китайському місті Гаосюн, розташованому на півдні Китаю. Це сталося після того, як пасажир розбив один з ілюмінаторів Airbus 330. На борту літака знаходилися 218 пасажирів і члени екіпажа.

За заявами представника авіакомпанії, пасажир, чиє ім"я не розголошується, знаходився в стані алкогольного сп"яніння. Оскільки ілюмінатор складався з двох склопакетів, герметизація літака порушена не була. В даний час правоохоронні органи міста Гаосюн допитують пасажира та його дружину.

Неадекватна поведінка нетверезих пасажирів періодично стає причиною нештатних ситуацій під час польотів. Так, в грудні 2005 р. на борту літака британської авіакомпанії, що летів з Манчестера до Тенеріфе, п"яний почав погрожувати іншим пасажирам і членам екіпажа. В результаті літак зробив незаплановану посадку на португальському острові Порту-Санту, де "сміливця" передали місцевій поліції.

У жовтні 2004 р. на рейсі Тюмень-Москва авіакомпанії UTair пасажир бізнес-классу, що перебрав з алкоголем, вийшов в основний салон і оголосив присутнім, що лайнер захоплений і на його борту знаходяться вибухові пристрої. При цьому бешкетник зажадав, щоб літак зробив посадку в Домодєдово, а не у Внуково, як це планувалося. Проте невдалому терористові не вдалося здійснити задумане. Пасажира зв"язали ременями співробітники безпеки авіакомпанії і після вдалої посадки у Внуково передали співробітникам МВС.

В жовтні 2003 р. нетверезий московський комерсант почав ображати іноземців, що летіли з ним на борту Мул-96 авіакомпанії "Аерофлот". В результаті літак, що здійснював переліт з Шанхаю до Москви, зробив екстрену посадку в аеропорту Новосибірська.

Однак п"яними бувають, виявляється, не тільки пасажири літаків, але й льотчики. Так, в січні 2005 р. керівництво британської авіакомпанії EasyJet звільнило з посади жінку-пілота, яка напилася незадовго до вильоту літака. П"яний пілот керувала літаком Airbus-319, що здійснював рейс за маршрутом Берлін-Базель. При цьому на його борту знаходилося 120 пасажирів.

В лютому цього року в аеропорту англійського Манчестера перед вильотом в США арештували п"яного пілот літака Boeing-767 авіакомпанії American Airlines. Один з 3-х пілотів авіалайнера, що виконував регулярний рейс в Чикаго, був затриманий при посадці на борт за підозрою в алкогольному сп"янінні. Авіалайнер, на борту якого знаходилися 198 пасажирів, вилетів з годинним запізненням, повідомляє РБК Україна.

Зараз ви читаєте новину «П"яний китаєць розбив ілюмінатор у літаку під час польоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути