пʼятниця, 15 червня 2007 14:53

Путіна викрили у ряді економічних неточностей

Колишній радник з економічних питань президента Росії Андрій Ілларіонов заявив, що Володимир Путін і віце-прем"єр Сергій Іванов допустили в своїй промовах на cанкт-петербурзькому форумі ряд неточностей.

Так, в твердженні Путіна про те, що сума накопичених іноземних інвестицій до Росії перевищила $150 млрд, Ілларіонов відмітив підміну понять. На його думку, у слухачів могло скластися враження, що цифра відноситься до прямих іноземних інвестицій, проте це не так. 150 мільярдів - це все іноземні інвестиції, зокрема не тільки прямі, але і портфельні, а також інші інвестиції (торгові кредити, кредити уряду).

Ілларіонов пише, що індикатором інвестиційної привабливості Росії виступають лише прямі приватні іноземні інвестиції, накопичений об"єм яких на квітень 2007 року склав $73 млрд . Щодо розмірів російської економіки - близько 7 відсотків ВВП. При цьому на Україні накопичені прямі іноземні інвестиції перевищують 19 відсотків ВВП, в Латвії, Литві, Польщі - 25 відсотків ВВП.

Також Ілларіонов відмітив неточність прогнозу в мові віце-прем"єра російського уряду Сергія Іванова, який заявив, що "за об"ємом ВВП Росія до 2020 року увійде до п"ятірки найбільших економік світу", при цьому ВВП на душу населення "по паритету купівельної спроможності складе близько $30 тис в цінах 2005 року". Ілларіонов пише, що при ВВП на душу населення в $30 тис Росія опинилася б на рівні 50 відсотків ВВП на душу населення найбільш розвиненої країни миру, якій до 2020 року, швидше за все, залишиться США.

Андрій Ілларіонов в 2000-2005 роках працював економічним радником Володимира Путіна. Зараз посідає посаду старшого наукового співробітника Інстітута Катона в США і очолює фонд "Інститут економічного аналізу", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Путіна викрили у ряді економічних неточностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути