середа, 29 березня 2006 14:42

Путіна почистила цензура

На нараді у Кремлі з ключовими членами Кабінету Міністрів президент Росії Володимир Путін, 53 роки, зробив ряд несподівано відвертих визнань щодо ситуації в російській економіці. Прес-службі президента РФ довелося піддати цензурі виступ Путіна перед розміщенням його на офіційному сайті. Дивним чином із мови президента зникли просторічні "туди-сюди" і "ні хрєна", а залишився лише вираз "жувати соплі", що президент РФ уже вживав в офіційних заявах.   Путін зокрема, сказав:

"Якщо соплі жуватимемо роками, тоді нічого не змінимо. Треба вжити усіх заходів щодо стимулювання переробки лісу на території Росії, а не гнати кругляк за кордон. А то шурують туди-сюди у величезних кількостях, і нічого не зроблено. Я розумію, чому це відбувається. І ви розумієте. Це лобісти. Вони думають про свої інтереси... А ви повинні думати про інтереси народу. Від 1999 року розглядаються проекти... І ні хрєна не відбувається. Я знаю це базікання, і щороку одне і те саме".

Проте на сайті глави держави його мова змінилася і піддалася літературному редагуванню:

к ухвалювали рішення з автомобілебудування, так і тут маємо робити. Чи соплі жуватимемо тут роками? Ми вже скільки говоримо на цю тему – від 99-го року? Майже нічого не відбувається, одні розмови. Усе це безупинно шурують туди у величезних кількостях. І нічого не зроблено для того, щоб стимулювати переробку на території Російської Федерації, з року в рік. Я звертав увагу уряду на це питання вже кілька разів, лише балачки. Я розумію, з чим це пов"язано, – і ви розумієте: це пов"язано з лобіюванням експортерів. Вони думають про свої економічні інтереси, а ви повинні думати про інтереси російського народу".

На цьому стенограма засідання уряду обривається, президентська фраза "ні хрєна не відбувається" випущена невідомими редакторами, повідомляє newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Путіна почистила цензура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути