пʼятниця, 20 лютого 2009 11:50

Путін та Медведєв затіяли чистки в уряді

Путін та Медведєв затіяли чистки в уряді
Переведення міністра сільського господарства Олексія Гордєєва на пост губернатора Воронезької області - це підготовка до набагато масштабніших кадрових перестановок в уряді Росії. "Зміни торкнуться не тільки економічного блоку", - упевнене джерело, знайоме з перебігом консультацій. За його даними, кадрові перестановки в уряді відбудуться в березні. "Всі зараз чекають березня", - підкреслив він.

Джерело говорить про заплановану зміну глави Центробанку Сергія Ігнатьєва та міністра економічного розвитку Ельвіри Набіулліної. "Комусь скоро доведеться вийти до народу і сказати: ми винні", - пояснює він логіку кадрових рішень. Він не назвав кандидатів на можливі вакансії.

Зміни в уряді відбудуться в березні

Інше джерело підтверджує: Сергій Ігнатьєв та Ельвіра Набіулліна підуть з уряду. За його даними, розглядається питання про відставку міністра освіти та науки Андрія Фурсенка, цей пост може зайняти ректор Вищої школи економіки Ярослав Кузьмінов (чоловік Ельвіри Набіулліної). Також, додає джерело, можлива відставка одного з віце-прем"єрів - Олександра Жукова (зона відповідальності - нацпроекти, охорона здоров"я та соціальна сфера, демографія, взаємодія з релігійними об"єднаннями). "Інші віце-прем"єри залишаються на своїх місцях", - стверджує джерело.

За його словами, кадрові перестановки можуть торкнутися і адміністрації президента: помічник президента з економічних питань Аркадій Дворковіч може зайняти пост міністра економічного розвитку. Кандидат на місце Аркадія Дворковіча - ректор Російської економічної школи Сергій Гурієв. Раніше Гурієв заявляв про "неможливість прогнозування кадрової політики Володимира Путіна". "Головний принцип - це непередбачуваність", - відмітив він.

Про інші кадрові рішення Володимира Путіна джерело не знає. "Прем"єр залишається, Олексій Кудрін (міністр фінансів. - прим) теж", - заспокоює він. Інше джерело стверджує, що крісло зберіг міністр оборони Анатолій Сердюков. Раніше учасники продовольчого ринку говорили, що крісло міністра сільського господарства на додаток до поста першого віце-прем"єра може отримати Віктор Зубков.

"Перестановки будуть масштабними", - резюмує джерело. Напередодні Кремль опублікував "сотню Дмитра Медведєва" - прізвища 100 менеджерів, які потрапили в кадровий резерв адміністрації президента. Це потенційні кандидати на посади, що звільняються в період кризи, на федеральному та регіональному рівнях влади, а також в державних компаніях.

За матеріалами Infox.ru, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Путін та Медведєв затіяли чистки в уряді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути