середа, 24 червня 2009 19:52

Путін перервав нараду уряду, щоб збігати в магазин

Путін перервав нараду уряду, щоб збігати в магазин
Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін додав різноманітності в рутинні наради уряду, несподівано перервавши одне з таких і відвідавши московський супермаркет. Нарада була присвячена законопроекту про державне регулювання торгової діяльності в Росії.

Спочатку у вузькому складі члени уряду на чолі з прем"єром обговорювали ситуацію, що склалася навколо проекту закону "Про основи державного регулювання торгової діяльності в РФ". Документ пропонує встановити єдині правила для роботи оптовиків, постачальників і торгових мереж. У законі також передбачається прописати особливі правила для реалізації сільськогосподарської продукції.

Проте Путін вирішив, що "кабінетних" дискусій для з"ясування всіх деталей недостатньо, і запропонував продовжити нараду в одному з московських магазинів, щоб з"ясувати, які націнки на продукти встановлені в ньому.

Вибір прем"єра ліг на магазин "Перекресток", розташований в районі Крилатське на Осінньому бульварі. При цьому Юрій Кобаладзе, керуючий директор компанії Х5Retail Group, якій належать мережі "Перекресток" і "Пятерочка", також пішов в магазин разом з Путіним. (Прим.: Кобаладзе відомий як колишній прес-секретар Служби зовнішньої розвідки в званні генерал-майора.)

Прем"єр з кортежем проїхав по розділовій смузі Кутузовського проспекту. Під час проїзду рух ані на Кутузовському проспекті, ані на Рубльовському шосе не перекривався.

Кореспондент стверджує, що про похід прем"єра до магазину заздалегідь ніхто не знав - здивувались не тільки покупці, але і директор магазина Тетяна Румянцева. Разом з Путіним і Кобаладзе приїхали також директор Союзу незалежних мереж Росії Ірина Кануннікова, президент агропромислового холдингу "Мираторг" Віктор Лінник і голова ради директорів ВАТ "Вимм-Биль-Данн продукты питания" Давід Якобашвілі.

Насамперед Путін поцікавився націнкою на молочні товари біля відповідного прилавку. З"ясувалося, що в середньому націнка складає 10 рублів, але, як відмітив Кобаладзе, "буває так, що ми продаємо продукти нижче за собівартість".

Директор магазина Тетяна Румянцева підтвердила, що "всі ціни на соціальні товари, такі як молочна продукція, хліб, яйця, низькі".

Проте потім Путін попрямував до прилавку з ковбасною продукцією. Розкривши привезені з собою таблиці, прем"єр відмітив, що націнка досягає 52%. Кобаладзе відповів на це, що в магазині є різна продукція як з високою, так і з низькою націнкою. При цьому директор "Х5Retail Group" послався на слова покупців про те, що в магазинах "Пятерочка" ціни одні з найнижчих.

"Ви почому свинину продаєте?" - продовжив розпитувати Путін. Підійшовши до стенду, він дізнався, що поставляється м"ясо за ціною 160-170 рублів, а ціна реалізації досягає 335 рублів. "Тобто це по суті в два рази дорожче. Це нормально?" - запитав він.

"Хіба це висока націнка - 120%?" - спробував заперечити Кобаладзе. "Дуже висока", - відповів глава уряду. "Завтра знизимо", - пообіцяв Кобаладзе.

Візит прем"єра до супермаркету продовжувався не більше 10-15 хвилин. Попрощавшись з покупцями і директором магазина, Путін сів в машину і повернувся в Білий дім, де на нього чекала решта учасників наради, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Путін перервав нараду уряду, щоб збігати в магазин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути