Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 14:06

Путін потрапив до списку найбільш авторитарних світових політиків

Путін потрапив до списку найбільш авторитарних світових політиків

Французька газета La Liberation поставила Володимира Путіна в один ряд із найавторитарнішими світовими політиками, такими як лівійський диктатор Муаммар Каддафі, президент Сірії Башар Асад, президент Чада Ідріс Дебі, президент Венесуели Уго Чавес і лідер Китаю Ху Дзіньтао.

Журналісти La Liberation дорікають президентові Франції Ніколя Саркозі в тому, що, не дивлячись на свої передвиборні обіцянки завжди в зовнішній політиці "бути на стороні пригноблюваних", він проводить "політику прагматизму" і активно підтримує зв"язки з головами держав, де порушуються права людини.

Так, кажучи про майбутні відносини з Росією, кандидат в президенти Саркозі не раз відзначав, що "наше мовчання перед лицем 200 тисяч загиблих в Чечні і 400 чеченських біженців, є неприйнятним". Проте, як пише La Liberation, він був куди більш стриманий в своїй критиці порушення прав людини в Росії в ході свого візиту до Москви 9 жовтня 2007 року.

І, не дивлячись на те, що на зустрічі з правозахисниками "Меморіала" Саркозі торкнувся цієї теми, в той же час він назвав Володимира Путіна "розумною людиною, вражаюче обізнаною в світових справах". Нарешті, після виборів в Думу, він передав Путину "гарячі поздоровлення" з перемогою "Єдиної Росії".

Схожі звинувачення журналісти La Liberation пред"являють Саркозі через його політику відносно Китаю і його лідера Ху Дзіньтао. Так в ході свого недавнього візиту до Пекіна, де на переговорах з китайським керівництвом французької делегації вдалося укласти багатомільярдні контракти, питання про порушення прав людини знову не торкнулося. Більш того, міністр закордонних справ Бернар Кушнер і секретар уряду Франції з прав людини взагалі не приїхали до Китаю, а залишилися удома, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін потрапив до списку найбільш авторитарних світових політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути