четвер, 23 жовтня 2008 20:23

Уряд США займеться перевіркою авіапасажирів

З 2009 року в США будуть введені нові заходи безпеки на цивільних авіарейсах, повідомляє TheWashingtonPost з посиланням на офіційні заяви влади. У січні відповідальність за перевірку особи пасажирів перейде від компаній-авіаперевізників до міністерства національної безпеки. Нововведення стосуватиметься всіх внутрішніх і міжнародних рейсів.

Співробітники МНБ звірятимуть персональні дані пасажирів з "чорними списками" осіб, що підлягають пильному нагляду. При цьому тепер вимагатимуть докладні особисті дані: повне ім"я, дату народження і вказівку статі. Власті вважають, що додаткова інформація допоможе уникнути небажаних помилок, через які законопокірних пасажирів плутають з "неблагонадійними".

Такі помилки раніше траплялися неодноразово. Наприклад, через схожість імен підозри в причетності до тероризму падали на немовлят. Також в числі підозрюваних опинилася дружина республіканського сенатора від Аляски Теда Стівенса (TedStevens) Кетрін (Catherine), через те що у неї і британської співачки Кет Стівенс (CatStevens), яка навернулася в іслам, схожі імена.

Перевірку пасажирів планувалося передати федеральному уряду вже давно, це один з пунктів програми "Безпечний переліт" (SecureFlight), яку адміністрація запустила в 2004 році. Ця програма була розроблена в період після терористичних актів 11 вересня 2001 року і покликана не допустити терористів на борт літаків. Як сказав міністр національної безпеки Майкл Чертофф, зараз менше 2,5 тисяч людей не допускаються до перельотів взагалі, а ще близько 16 тисяч підлягають пильному нагляду, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Уряд США займеться перевіркою авіапасажирів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути