четвер, 29 вересня 2011 17:04

Протягом Тижня серця міряли тиск та робили кардіограми населенню

Протягом Тижня серця міряли тиск та робили кардіограми населенню

29 вересня в Україні відзначається День серця. З 22 по 29 вересня в різних містах України за підтримки Міністерства охорони здоров'я та за участю громадських організацій проходив Тиждень серця.

У рамках цього заходу населення України мало змогу безкоштовно виміряти тиск, рівень цукру та холестирину в крові, зробити кардіограму. Також відбувались конференції та прес-клуби за участю лікарів, ЗМІ й населення.

"Багато людей, які приходили на обстеження, навіть не підозрювали, що їхні показники свідчать про хворобу, - розповідає Аліна Севастюк, директор програми „Серця", яку вона координує разом зі своїм чоловіком. - Адже існують приховані сиптоми і виявити їх без повноцінного обстеження неможливо ".

Такі заходи вже не вперше відбуваються в Україні. Починаючи з 2009 року, щороку в останній тиждень вересня активно проводиться роз'яснювальна робота населенню щодо здорового харчування, здорового способу життя та профілактики сердечних захворювань.

Адже, за даними МОЗ України, серцево-судинні захворювання займають перше місце серед причин смертності населення України. Більше 60% смертей стається саме через ці хвороби.

"Такі акції для українського населення є надзвичайно важливими і повинні проводитись декілька раз на рік. Наприклад, за даними Всесвітньої Федерації серця, інформаційно-просвітницька діяльність національних програм за останні 15 років у країнах ЄС, США, Японії та Канади допомогла знизити рівень смертності від серцево-судинних хвороб на 40%. Думаю, над цим варто замислитись", - коментує Аліна Севастюк.

 

Зараз ви читаєте новину «Протягом Тижня серця міряли тиск та робили кардіограми населенню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути