середа, 24 квітня 2024 12:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"Пропаганда страху": РФ проводить нову інформаційну спецоперацію

"Пропаганда страху": РФ проводить нову інформаційну спецоперацію
Центр протидії дезінформації повідомив про нову спецоперацію РФ. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Росія посилює свою кампанію "пропаганди страху" серед мешканців Харківщини та Сумщини.

Зокрема, пропагандисти активно поширюють повідомлення про створення угруповання військ "Північ", завдання якого нібито окупувати Харків та Суми. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД).

За словами керівника Центру лейтенанта Андрія Коваленка, головна мета росіян не змінилася. Це - терор та нагнітання паніки. А сил для наступу у ворога немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР сказали, на що найближчим часом будуть спрямовані інформаційні атаки Росії

"Удар по телевежі в Харкові - це також про паніку, про сигнал цифри, який спробують забити своїм ефіром. Так само і повідомлення про наступ – це залякування. Угруповання військ "Північ" планується довести до 46 тисяч. Техніки - до 1000 одиниць. Цього недостатньо для наступу. Це угруповання існуватиме для сковування частини наших військ", - наголосив Коваленко.

Він також зауважив, що перша хвиля нагнітання паніки провалилася. Адже харків'яни не виїхали з міста.

"Зараз ворог активізувався перед травнем-червнем, лякає наступом, який неможливий. Вони можуть створити імітацію на кордоні, можуть бити ракетами, але зараз сил для наступу на Харків у них нема. Проте є ракети для терору. Їм потрібен порожній Харків. Потрібні порожні Суми та Чернігів. Вони знають, якщо у них вийде створити паніку, то це вплине на суспільство. І також вони знають, що їм потрібна територія без українців, а поки українці у своїх містах, їх не вийде захопити", - зазначив Коваленко.

При цьому керівник ЦПД підкреслив, що "знову за основне джерело поширення дезінформації ворог використовує ТіkТоk, розганяючи відео саме там. Далі воно мігрує у Viber та ТG-канали".

Росія поширює фейк про нібито підготовку нового наступу на Сумську область. Насправді у країни-агресора немає для цього достатніх резервів, зазначають у ЦПД.

Там наголошують, що російські окупанти використовують українські сюжети про навчання прикордонників для поширення дезінформації про нібито підготовку ЗСУ до наступу з Сумської області на російську Курську область.

Зараз ви читаєте новину «"Пропаганда страху": РФ проводить нову інформаційну спецоперацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути