четвер, 09 грудня 2010 12:56

Проливні дощі уперше в історії паралізували роботу Панамського каналу (ФОТО)

Панамський канал вперше в історії призупинив роботу через негоду.

Про це повідомив журналістам президент Панами Рікардо Мартінеллі.

У середу Адміністрація Панамського каналу розпорядилася про тимчасове припинення проходу суден цим міжокеанським шляхом через сильні дощі.

Як повідомив заступник голови адміністрації Мануель Бенітес, необхідність прийняття цього заходу пояснюється тим, що прохід суден каналом може бути ускладнений через підвищення рівня озер Гатун і Алахуела, вода з яких використовується для наповнення шлюзів.

"Ми зараз вживаємо заходів, щоб нормалізувати функціонування каналу в найближчі години", - сказав представник Адміністрації Панамського каналу.

Щодня цим міжокеанським шляхом, довжина якого становить трохи більше 80 кілометрів, проходять до 50 суден. Ця водна артерія працює 24 години на добу 365 днів на рік.

Сильні дощі, не типові для цієї пори року в Панамі, не припиняються тут уже кілька днів. У середу панамська влада оголосила стан підвищеної небезпеки в східному районі країни, де дощі спричинили великі руйнування.

Усього, за офіційними даними, в результаті повеней і обвалів у Панамі за останні кілька днів загинули 10 осіб. За прогнозами синоптиків дощова погода збережеться в східній і центральній частині Панами до п'ятниці, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Проливні дощі уперше в історії паралізували роботу Панамського каналу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути